Cartell original

El proper 5 d’abril a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta : B-Side d’Eva Vila.

A Joan Saura i Oriol Perucho, in memoriam.
D’Eva Vila vàrem projectar fa dues temporades l’esplèndida Bajarí nominada als Premis Gaudí al Millor Documental de 2014 i premiada a diversos festivals internacionals. En aquesta ocasió hem volgut presentar el seu primer llargmetratge, B-Side, una original i interessant proposta que també va passar amb èxit per diversos festivals com els de Rotterdam, Doclisboa, Varsòvia, Cagliari, In- Èdit, entre d’altres. B-Side. La cara B de la música a Barcelona, del que la crítica va dir que era “una joia filmada” (El Periódico) i “que quedarà com un dels emblemes d’allò que es coneix com a ciutat creativa” (La Vanguardia), ens endinsa en els processos de creació que es donen abans que s’obri el teló. El recorregut que precedeix la interpretació final, el backstage, els assajos, les gravacions, els exàmens, l’estudi, les converses de bar… La formació musical de l’Eva dóna a les seves pel·lícules una textura sonora que aconsegueix aportar a l’espectador una manera diferent d’apropar-se a les imatges. Els músics que ens mostra la pel·lícula, són aquells dels qui no es parla, els de la música contemporània, els experimentalistes, els del jazz d’avantguarda, els que, en definitiva, són l’ombra, la cara oculta de l’espectacle, els de la cara B.
A dos d’aquests musics de l’escena de l’experimentació i la improvisació a casa nostra, Joan Saura, desaparegut el 2012 i Oriol Perucho, mort el passat 16 de gener, ambdós presents en la pel·lícula, hem volgut dedicar aquest passi.

Us hi esperem!