El documental “Camí d’Arreu” dirigit per Aleix Gallardet i que ha produït el Consell de Cultura de les Valls d’Anèu, ha despertat gran expectació en les projeccions que s’estan fent aquest estiu a diverses poblacions de la Vall del Noguera Pallaresa.

El documental reflexa les tres “reconstruccions” de les cases d’Arreu, una població a 1.300 metres d’alçària, que va ser enderrocada per una allau l’any 1803, que posteriorment a la postguerra van viure-hi fins a 7 famílies, fins a 1970 en què van tancar les darreres cases. Com es reflecteix al documental aquest tancament va ser originat per la dificultat d’arribar a un acord comú en relació amb la carretera que els havia de comunicar amb la resta de les Valls del Noguera Pallaresa… El documental explica també la polèmica generada fa uns anys per la possible ampliació cap aquesta Vall de les pistes de Vaquèira, i les diverses posicions enfrontades.

El documental es passa per diferents recintes de les poblacions de la Vall del Noguera Pallaresa amb gran afluència de públic. El documental encara no s’ha estrenat oficialment, i el que s’està duent a terme són presentacions en els pobles propers on es va rodar el documentar per així testar la seva rebuda i repercussió en un públic directament implicat en la història que s’explica.

En aquestes presentacions el propi realitzador Aleix Gallardet explica el procés de dur a terme el projecte i les vicissituds que s’han viscut en l’elaboració d’aquest treball.