Dimecres 6 d’abril, de 19 a 21 h

A la sala d’actes de la seu del CPAC (c/ Casp, 130. 08013. Barcelona)

A càrrec de Joan Martí, Gerent de Dinamització de Clústers d’ACCIÓ

Activitat gratuita, cal confirmar assistència

Proclass clústers
Els cústers estan de moda, fins i tot al sector audiovisual. Però perquè són importants? I què aporten?

“Clústers: estratègies guanyadores i treball en equip” és un relat optimista sobre empreses, tant catalanes com d’altres països, que són competitives gràcies, entre d’altres aspectes, a la seva implicació activa en clústers.Els clústers permeten ajudar a les empreses que comparteixen un mateix negoci a impulsar projectes exitosos, entenent les estratègies que cal seguir i treballant en equip. Les iniciatives de clúster parteixen de la base que la competitivitat d’una empresa depèn de la seva estratègia individual i de la qualitat de l’entorn on competeix. Aquest enfocament permet detectar reptes compartits entre empreses en aquests dos àmbits i treballa per millorar-los amb projectes concrets. Les iniciatives clúster aporten intel·ligència de mercat (què fer en el meu negoci?), socis de viatge per compartir sinèrgies (networking) i una plataforma de projectes que probablement no podria impulsar una única empresa.

Sobre Joan Martí
Gerent de Dinamització de Clústers d’ACCIÓ, entitat que lidera la política de clústers a Catalunya. Ha participat durant més d’un dècada en l’activació de més de 40 clústers amb més de 1.000 empreses implicades, en sectors tan diversos com la moda, l’alimentació gourmet o les tecnologies de la salut. Autor del Llibre: Clústers:estratègies guanyadores i treball en equip. Ha participat en conferències sobre clústers als cinc continents.