Areacat-TV, el canal de l’activitat professional de l’audiovisual catala.ofereix aquesta setmana el reportatge dels nomenaments d’Acadèmics d’Honor d’enguany.
Accés directe al reportatge/
En aquesta peça audiovisual trobem el més destacat de l’acte del dimarts 14 al Palauet Albèniz. S’inicia el reporatge amb les paraules de benvinguda d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i poden seguir-se les intervencions de l’actor Sergi López, vicepresident de l’Acadèmia del Cinema Català, glossant al productor Paco Poch, Josep Maria Queraltó que presenta a Joan Mariné i el director Francesc Pérez-Dolz ha tingut tres glossadors: Joan Marimón, Elisabet Prandi i Jordi Marcos, en representació dels més de 30 acadèmics que es van adreçar a la Junta de l’Acadèmia per a demanar que es nomenés al director Membre d’Honor. Finalment, Pep Armengol ha glossat Brian Yuzna, productor, director i guionista, que no era present a l’acte ja que resideix als EUA, però ha agraït el seu nomenament a través d’un vídeo.
L’acadèmica Rosa Vergés, per la seva banda, glossa la trajectòria de la cooperativa audiovisual Drac Màgic, amb Marta Selva i Anna Solà.
Ha clos l’acte l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha agraït l’esforç de l’Acadèmia delCinema Català i ha afirmat que cal seguir apostant fort pel cinema per tal d’impulsar-lo i posar-lo en valor.
El reportatge ha estat dut a terme per Areavisual Pro, amb un equip coordinat per Daniel Condeminas, amb producció de Lola Gispert i realització de Toni Noguera.