El Festival PLURAL +  va presentar als Cinemes Girona de Barcelona. els guanyadors de la darrera edició d’aquesta convocatòria de peces curtes de vídeo sobre migració, diversitat i inclusió social realitzades per joves d’entre 9 i 25 anys..

La presentació als Cinemes Girona estava adreçada a mestres, educadors i professionals que treballen en l’àmbit de l’educació audiovisual .i vàrem comptar amb la presència de Jordi Torrent, director del certamen, i de membres de l’Institut XXV Olimpíada, de Barcelona guanyadors de l’edició 2018, que amb el curtmetratge Etiquetes socials van guanyar el Premi UN Video (United Nations Video) i també el premi CINEMES GIRONA en l’edició 2018,

En aquesta convocatòria el festival PLURAL+ va rebre 371 curts provinents de 72 països de tot el món, entre els quals 28 van ser seleccionats. i que van explicar la seva experiència produïnt el curt guanyador i en la recollida de premis a Nova York.

En la cita del Cinema Girona també es van projectar alguns dels curts premiats en la darrera convocatòria. 

CONVOCATÒRIA 2019

RÒR Els joves que vulguin participar en la convocatòria del 2019 podran presentar els seus curts des del 4 de març i fins el 2 de juny. Un jurat internacional de PLURAL+ 2019 lliurarà quatre premis. Una peça de vídeo feta per nens de fins a 12 anys d’edat, un altre a una peça feta per adolescents d’entre 13 i 17 anys i un altre a una peça feta per joves d’entre 18 i 25 anys. A més, es donarà un Premi Especial En Contra de la Xenofòbia.

Els Cinemes Girona atorguen un premi que consisteix en bitllets d’anada i tornada (dos bitllets si viatgen un menor d’edat amb un adult o d’un sol bitllet d’avió en el cas de que només viatgi un adult), per anar a Nova York per a recollir el premi en la Cerimònia de Premis de PLURAL+ a les Nacions Unides.