El proper 5 de juny a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: “El Periple” de Mario Pons

La crisi dels refugiats és probablement el repte més important que ha d’afrontar l’Europa d’avui dia. A la majoria de legislacions europees la “denegació d’auxili” està penalitzada, és a dir la negativa a prestar auxili a un accidentat en carretera, posem per cas. Així ho recull l’article 412 del Codi Penal vigent a casa nostra. Un delicte que es basa en un principi moral i ètic que tothom pot entendre i compartir. On són, però, els límits d’aquesta prestació d’auxili obligatori? No hauria d’abastar als que piquen les portes d’Europa fugint atemorits d’una mort segura, d’una casa i una vida destruïdes per la violència d’un signe o un altre que s’ha instal·lat en el seu poble? Incomprensiblement sembla que no.

El documentalista i cantant ebrenc Mario Pons Múria s’acosta, amb el seu darrer treball, a aquest complex problema des d’una mirada molt personal, projectant una llum de fraternitat que uneix el present del poble sirià amb el passat del republicanisme espanyol, tot buscant les respostes a l’actual crisi moral que assola Europa.

Miquel és despatxat de la multinacional on treballa i marxa de voluntari als camps de refugiats; el far de Buda és incendiat abans de la Batalla de l’Ebre, la família del faroner és obligada a abandonar-lo, Alfred refà el camí de l’exili per descobrir la part més fosca de la seva infantesa; Ammar treballa en una factoria automobilística de Damasc i fuig de les bombes a la recerca d’una llar segura per la seva família a la UE. Una història de tres exilis: el present del poble sirià, el passat del republicanisme espanyol i l’interior de l’individu a l’Europa actual.

Per a la presentació i el col·loqui posterior comptarem, com sempre, amb la presència del director, Mario Pons, i amb alguns dels seus protagonistes.

Us hi esperem!