Amb les intervencions del vicepresident de l’Acadèmia del Cinema Catalana, l’actor Sergi López, i de qui fou conseller de Cultura i Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el proper divendres dia 9 de maig, a les 19,30h., se celebrarà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans l’acte “El català al cinema a la transició nacional”, per analitzar l’estat d’acompliment de la Llei del cinema, poc després que s’hagi anunciat la seva reforma per part del Govern.

La taula rodona, organitzada per la Xarxa d’entitats cíviques i culturals dels Països Catalans, és resultat d’una de les conclusions del Simposi sobre l’ús social del català, celebrat fa dos anys, que analitzà casos d’èxit i mancances en la normalització social de la llengua catalana en àmbits com l’educació, la joventut i la nova immigració i els mitjans de comunicació.

L’assistència a aquest acte sobre el català al cinema és lliure.