SIMFONIA PER UN MÓN NOU, l’obra audiovisual d’art documental dirigida pel reconegut productor i director Jordi Llompart, i banda sonora de Roger Subirana, s’estrena el dilluns 12 de juny a la Sala Phenomena de Bcn.

El documental musical mostra quin món tenim i quin món podríem construir en el futur, amb més intel·ligència emocional.

Aquesta obra audiovisual tan singular va sorgir d’una idea del productor i director de cinema Jordi Llompart durant la pandèmia pel coronavirus, el 2021. Llompart va proposar al compositor de bandes sonores Roger Subirana treballar junts en una obra simfònica que expressés l?estat d?ànim de milions de ciutadans que s’adonaven llavors, de cop i volta, que la civilització estava vivint un moment crític, arribant a un col·lapse sense precedents en la història de la humanitat.

Llompart va proposar realitzar una obra audiovisual d’art documental amb total llibertat estètica i de continguts que mostrés les contradiccions de la nostra civilització actual i que, al capdavall, expressés la necessitat de construir un món nou més respectuós amb el medi ambient, amb els altres éssers vius i amb la seva pròpia condició humana, un món nou més humà, més intel·ligent, més sensible i més cooperatiu.

Per a Llompart, la pel·lícula no havia de tenir cap narració. Calia basar-se únicament en la música i les imatges per transmetre sensacions que cada espectador sentiria i interpretaria a la seva manera, obrint-li la ment a sentir i reflexionar. La integració de seqüències documentals reals amb escenes dramatitzades i fragments de veus corals i orquestres aconsegueix amb escreix aquests propòsits.

Com a singular fet d’aquesta producció, Llompart va proposar que la creació musical liderés la producció de l’obra en lloc de fer-ho al revés. Com és sabut, al cinema habitualment primer es roden i es munten les imatges, i després s’encarrega la producció musical, que s’acomoda per tant a la imatge. En aquest cas, es va voler que fos al revés: que la música adquirís el principal protagonisme i condicionés el muntatge de les imatges.

ENTRADES AQUÍ