Els Cinemes Girona acolliran demà a les 20h un Cinefòrum amb Montse Triola de la pel·lícula “The Death of Mr. Lazarescu de la directora romanesa Cristi Puiu. L’activitat, totalment gratuïta, està organitzada pel PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya sota el leit motiv “Quina pel·lícula t’hagués agradat produir?.

La fundadora de la productora Andergraun Films, Montse Tirola, coneguda per portar a terme projectes audiovisuals propis juntament amb el director Albert Serra i d’haver produït els llargmetratges com “Honor de Cavalleria” i “El cant dels ocells” (ambdós estrenats en la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes de 2006 i 2008) i “Història de la meva mort” (Parado d’Or al Locorno Film Festival 2013) i “La mort de Lluís XIV (secció oficial al Festival de Cannes 2016), entre d’altres; serà l’encarregada d’analitzar aquesta comèdia dràmatica.

The Death of Mr. Lazarescu”va ser premiada al Festival de Cannes 2005 dins de la secció “Un certain regard” i presentada per Romania als Oscars a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Aquest filme de Cristie Puiu, coneguda també per “Sierranevada” (2016) o “Aurora, Un asesino no muy común” (2010), ens narra l’història del senyor Lazarescu que, amb 63 anys, es queda sol mentre la filla és al Canadà, pateix l’infortuni de tenir problemes de salut cada cop més greus i que cap especialista li atengui bé.

Si voleu assistir al Cinefòrum, recordeu reservar les vostres entrades avans ja que el aforament és limitat.