La Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB) compartirà amb el públic de Cinemes Verdi una selecció del millor de 2019, amb sessions gratuïtes del 13 al 17 de desembre i que suposaran el punt final a un any de gran èxit per al cinema italià a Espanya.

El programa estarà format per nou títols que han participat en els festivals internacionals més importants i que han estat seleccionats pel crític italià Giorgio Gosetti, més dues projeccions especials.

La Mostra s’inaugurarà amb la pel·lícula vencedora del recentment celebrat FESTIVAL DE CINEMA EUROPEU DE SEVILLA, l’aclamada MARTIN EDEN, de Pietro Marcello (Coppa Volpi al Millor Actor al Festival de Venècia).

Cinc òperes primes destaquen en el programa amb el més destacat del talent emergent de cinema italià: BANGLA de Phaim Bhuiyan (festivals de Rotterdam i Chicago), IL CAMPIONE (EL CAMPIÓ) de Leonardo D’Agostini (Karlovy Vary, Haifa), MAGARI (POTSER) de Ginevra Elkann (Locarno, Marràqueix), MATERNAL de Maura Delpero (Locarno i Roma, Busan i Chicago, BFI de Londres i Festival de Sevilla) i SOLE (SOL) de Carlo Sironi (Festivals de Venècia, Chicago, Busan i Haifa).

Completaran la selecció títols com DAFNE, de Federico Bondi (Berlinale, Karlovy Vary), LA MAFIA NON E ‘PIU QUELLA DI UNA VOLTA (LA MAFIA NO ÉS EL QUE ERA) de Franco Maresco (Venècia, Sevilla), IL SINDACO DEL RIONE SANITÀ (L’ALCALDE DEL BARRI SANITÀ) de Mario Martone (Venècia), LA FAMOSA INVASIONE DEGLI ORSI IN SICILIA (LA FAMOSA INVASIÓ DELS ÓSSOS A SICÍLIA de Lorenzo Mattotti (Cannes, Locarno, Menció Especial de Jurat al Festival de Sevilla) i SELFIE d’Agostino Ferrente (Berlinale i Reykjavic International Film Festival).

Les pel·lícules seran presentades al públic pel mateix director o bé per algun dels protagonistes, els qui participaran en un col·loqui posterior.

La Mostra comptarà amb el concurs de curtmetratges que estarà format pels següents títols: AMATEUR de Simone Bozzelli, FERINE d’Andrea Corsini, FOSCA de Maria Chiara Venturini, MONOLOGUE de Lorenzo Landi i Michelangelo Mellony, IL NOSTRO TEMPO de Veronica Spedicati, ELS OCEANS SÓN ELS VERITABLES CONTINENTS de Tommaso Santambrogio i VERONICA NON SA FUMARE de Chiara Marotta.

Recollida d’entrades:
Les entrades es podran recollir cada dia a partir de les 16.30 hores a la taquilla dels Cinemes Verdi (el 13 de desembre) i Verdi Park (a partir del dia 14) el mateix dia de cada passi. S’aconsella fer cua amb antelació. Es pot recollir un màxim de dues entrades per persona per cada passi de el mateix dia. L’aforament és limitat. Per la projecció matinal de “La famosa invasione degli Orsi in Sicilia” (que serà a la sala 1 de Verdi a les 12.30), les entrades es podran recollir a partir de mitja hora abans.

ENTRADA GRATUÏTA FINS A COMPLETAR AFORAMENT