El passat dilluns 28 es va dur a terme la roda de premsa de presentació de les activitats més destacades que oferirà el proper  MAC  que tindrà lloc entre els dies 6 i 7 de juny.
Destaquem alguns dels principals focus d’interès
DISTRIBUCIÓ INTERNACIONALDE CONTINGUTS LOCALS
La XAL -Xarxa Audiovisual Local- epxlicarà en l’iici del Mercat, l’acord al quel s’ha arribat amb italiana ADR Distribution per aconseguir la distribució internacional dels seus continguts- En la xerrada estarà tamé Mabel Moreno, cap d’oficina del Conseller Delegat de la Xarxa…
INTERNACIONALITZACIÓ: UN TEMA RECURRENT
En aquesta mateixa línia d’internacionalització el 6 a la tarda, el Cluster organitza una taula rodona per explicar a empreses i professionals experiències, subvencións, ajuts i serveis a la internacionalització.
ALGUNES PRESÈNCIES ESPECIALMENT MEDIÀTIQUES
També tindra especial retlleu mediàtic la presència d’Empar Moliner que amb Laia Altarriba de Jornada, Roser Mercader del Comite d’Empresa de TV3 i Neus Bonet degana del Col·legi de Periodistes, debatran sobre “Periodisme decent” en temps d’incertesa. També el mateix dimecres a la tarda Jordi Basté i Monica Terribas debatran com els nous formats afecten els programes broadcast.
ATENCIÓ A LA RADIO, I EL PODCAST
Caldrà escoltar amb atenció a Josep Maria Martí director de l’Observatori de la Radio a Catalunya que presentarà el nou programa podcast in/out. De fet, la ràdio tindrà especial retlleu en aquesta edició del Mac al dedicar-li el dijous una jornada en la que l’Observatori ha col·laborat amb Nicolas Moulard de l’empresa Actuonda. En les taules rodones sobre la nova radio destaquen presencies internacionals com Graham Dixon de la UER, o representants d’empreses com Triton o Bringe Audio. Es tot un dia dedicat a reflexionar entorn a la radio 2.0 i les noves vies de supervivència d’aquest historic mitjà.
EDUCAC: PROGRAMA PER A FOMENTAR ESPERIT CRITIC
També serà interessant conèixer el pograma Educac  per a fomentar l’esperit crític en l’ensenyaent a càrrec del CAC. on juntament amb Roger Loppacher i Salvador Alsius del CAC, parlarà també Ramon Breu, coordinador de Cinescola.
ESPAIS EXPOSITIUS I “SPEECH CORNER”
A banda d’aquestes activitats rellevants, completa l’oferta del MAC d’enguany l’espai expositiu amb la presència de les següents empreses: AEQ-KROMA, AIR MEDIA 380, ATLANTIC DEVICES, AUDIOTECNOLOGIAS, AVISUAL PRO, CRALTECH, DRONES COPANY, EIKONOS, EMELEC, EMERSAI, ESCOLA CINEMA MATARÓ, FOTO K, GLOBAL BLOCK, NRD MULTIMEDIA, ROLLYHOO y VSN.
Ta,mbé i amb major vinculació a radio: ACTUONDA, AS. ESPAÑOLA RADIOONLINE, AUDIOEMOTION, HYPERWOLRD, RADIOLINE APP, RC EUROPE, R-TELECOM, STAR COMUNICACIONES, TARGETSPOT, VOIZZUP y WORLDCAST SYSTEMS..