Sitges 2013 acollirà els últims grans èxits del cinema fantàstic i de terrorareavisual.cat

 

Una onada de bon cinema fantàstic esquitxat d’ensurts i, com és imprescindible, una dosi generosa d’hemoglobina, sacsejaran la programació del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebra de l’11 al 20 d’octubre. La Secció Oficial Fantàstic es completa, a més dels títols ja anunciats, amb algunes de les produccions més esperades de l’any. The Green Inferno, d’Eli Roth, retrà homenatge als clàssics de terror caníbal, All Cheerleaders Die donarà la volta a les comèdies juvenils amb esperit gore, i Afflicted proposa una nova aproximació al cinema de vampirs. La secció oficial no deixarà escapar la pel·lícula amb un el repartiment més vistós de Robert Rodríguez, Machete Kills, ni la ciència ficció de la mà de l&rsquo ;inesgotable Terry Gilliam a The Zero Theorem

La secció Oficial Fantàstic comptarà amb The Green Inferno, l’última pel·lícula del director Eli Roth, un habitual de Sitges que, després de les emocions fortes de Hostel, ens trasllada, en el seu nou film a l’Amazònia per a descobrir una tribu oblidada que practica aterradors rituals caníbals. Un homenatge personal i ultragore del director a pel·lícules com Holocausto Caníbal, de Ruggero Deodato, o Caníbal feroz, d’Umberto Lenzi, que romanen en la memòria dels fans més radicals del gènere. Sense dubte, un plat fort que ja ha impactat el públic del recent festival de Toronto.

Des de Toronto també arriben dos títols que faran soroll a la present edició del Festival, com All Cheerleaders Die, de Lucky McKee i Chris Sivertson, una comèdia d’horror juvenil farcida de gore, eixalabrament i idees transgressores dins el gènere, basada en un curt previ de la mateixa parella de directors. Lucky McKee és un veterà del Festival, on va presentar amb èxit les seves obres prèvies May i The WomanAfflicted també ha tingut una acollida extraordinària al festival canadenc, on fins i tot alguns espectadors van patir convulsions durant la projecció. La pel·lícula de Derek Lee i Clif Prowse narra, en clau de diari videogràfic, les peripècies de dos amics de viatge per Europa, fins que un d’ells contrau una estranya malaltia després de passar la nit amb una jove misteriosa.Afflicted és un pas més, intel·ligent i aterrador, al cinema vampíric, amb pinzellades de film de superherois i amb un to seriós i fosc.

Per altra banda, Sitges presentarà també el darrer treball dels creadors d’Amer, Bruno Forzani i Hélène Cattet, que porta per títol L’étrange couleur des larmes de ton corps i que torna a ser un homenatge a l’estètica i al so delgiallo italià, configurant una simfonia visual que paga la pena gaudir.

Sitges 2013 també presentarà en la secció oficial pel·lícules tan esperades comMachete Kills, la darrera de Robert Rodriguez amb repartiment estelar (Danny Trejo, Sofia Vergara, Mel Gibson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Lady Gaga…), així com el darrer gran èxit en les pantalles nord-americanesInsidious: Chapter 2, última del nou rei del terror James Wan, o la nova incursió de Terry Gilliam en la ciència ficció amb The Zero Theorem.

També, com a regals especials per als nombrosos fans del cinema d’animació, més enllà de la secció consagrada a aquest gènere, Sitges tindrà passis especials de dues pel·lícules tan esperades com Dragon Ball Z: Battle of the Gods, la nova versió cinematogràfica del mític univers d’Akira Toriyama, o la darrera de Hayao Miyazaki, The Wind Rises, aclamada a l’últim Festival de Venècia.

La cloenda de Sitges 2013 serà la darrera pel·lícula de Ti West, The Sacrament, un altre dels grans èxits dels festivals de Venècia i de Toronto. West, un descobriment de Sitges, on havia presentat treballs anteriors com La casa del diablo o The Innkeepers, es consagra com un dels grans directors del gènere actual amb aquesta història que gira al voltant de la investigació de dos periodistes sobre una sinistra secta messiànica.

Tots aquests films se sumen als títols ja anunciats en els darrers mesos en aquesta nova edició del Festival, marcada per les noves manifestacions del mal, com és el cas d’Only God Forgives, la nova pel·lícula de Nicolas Winding Refn; el darrer treball de Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive, un singular relat d’amor etern entre dos vampirs; comèdia surrealista i estranya comèdia de Roman Coppola A Glimpse Inside the Mind of Charles Swann III; The Congress, l’espectacular adaptació de Stanislaw Lem dirigida per Ari Folman;Real, el retorn del director Kiyoshi Kurosawa al cinema fantàstic; o La danza de la realidad, el nou treball del polifacètic Alejandro Jodorowski.