El cineasta català David Victori ha guanyat a Venècia, amb el curt ‘La culpa’, el primer premi del Your Film Festival, organitzat per YouTube i la productora de Ridley Scott, la qual li finançarà el pròxim projecte amb una ajuda de 397.000 euros.

L’actor germànic-irlandès Michael Fassbender, membre del jurat d’aquest certamen en què Victori guanya sobre 15.000 aspirants, li ha entregat el premi assegurant que ‘La culpa’ ” té un bon concepte, el del mateix títol, una història molt aconseguida i sap on posar la càmera”.
Rendit a Fassbender

“Algun dia hauré de trucar-te per demanar feina”, ha assegurat l’actor, guanyador de la Copa Volpi per ‘Shame’, abans de donar la veu a un emocionat Victori, jove cineasta bregat com a ajudant de direcció de Bigas Luna i que actualment resideix a Los Angeles.

“Albert Einstein deia que, per ser bo en la teva feina, t’has d’enfilar a les espatlles dels gegants. I quins gegants del cine hi ha millors que Ridley Scott i Michael Fassbender”, ha dit Victori al recollir el premi, després de prometre que farà “el millor projecte possible” per aprofitar aquesta oportunitat.
Bucle de venjança

‘La culpa’, que es pot veure íntegra a YouTube, és una història de ressons filosòfic-fantàstics en què un home es veu embolicat en un bucle de venjança després de l’assassinat de la seva dona. El film havia superat el primer tall per als 50 finalistes, després dels 10 i, finalment, va resultar guanyador.

El curt, el novè de la seva carrera, tenia 60.000 euros de pressupost i per ambicions i per estètica, el situa en l’exitós camí dels directors de gènere espanyols (“això a Hollywood és un plus”, reconeix). “Sorgeix de tot el que vaig pensar arran de conèixer la llei iraniana del talió, que em va fer preguntar-me com em comportaria jo si la venjança fos legal”, ha explicat a Venècia.

Ara, la seva carrera pot enlairar-se cap a l’èxit internacional. “Jo el que vull és seguir rodant, i és clar que, si Ridley Scott i Michael Fassbender hiestan implicats, tot és molt més fàcil”, ha comentat Victori.