Barcelona serà per tercera vegada consecutiva la seu de Gamelab, trobada internacional del videojoc i l’oci interactiu que se celebrarà entre el 26 i el 28 de juny. La novena edició d’aquest esdeveniment coincideix amb uns noves dades econòmiques que confirmen el protagonisme del videojoc com la indústria cultural que creix més, i que l’any passat va moure al món uns 67.355.000 de $ USA, sent present en tot tipus de pantalles digitals, des de la més petita del telèfon intel · ligent al televisor del saló familiar. En aquest any, Gamelab prioritzarà la seva especialització en les les activitats de congrés i networking professional, en detriment del vessant més de fira comercial per a tots els públics, i comptarà amb la participació de més de 200 empreses del sector ubicades al conjunt de l’Estat espanyol, sent més d’un terç catalanes, com és el cas de Digital Legends Entertainment o Novarama.

La presentació del programa de Gamelab 2013 ha comptat amb la presència dels representants dels governs català i espanyol i del director de Gamelab, Ivan Fernández Lobo, i del president de l’Associació de Creadors de Continguts Audiovisuals, Gonzo Suárez. Tant la directora general d’indústries culturals del govern d’Espanya Maria Teresa Lizaranzu, com Ferran Mascarell, conseller de la Generalitat de Catalunya, han destacat la importància de la projecció internacional dels videojocs, com a expressió reeixida de la creativitat cultural. Per part dels representants professionals, Gonzo Suárez i Iván Fernández Lobo, s’ha destacat el paper del sector del videojoc com a aliat en l’acceleració del procés de les indústries culturals cap a la seva digitalització, i la importància creixent en el paper de suport tant a la música, com a la literatura, passant pel cinema.

Entre els diversos protagonistes del món del videojoc mundial que intervindran en conferències o presentacions, cal destacar Mark Cerny, responsable del desenvolupament de la nova consola PS4, a Jesse Schell, expert mundial del creixent èxit de la gamificació en àmbits allunyats del videojoc, o de la finlandesa Matias Myllyrinne, impulsora d’un futur joc que diluirà la frontera entre sèrie de televisió i videojoc.