El Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya demana la unitat dels sectors culturals per plantar cara a la pujada de l’IVA que proposa el Govern i comparteix la preocupació d’exhibidors i productors pel que fa a les mesures aprovades pel Govern de pujar 13 punts l’IVA de les sales de cinema, i proposa enfrontar-se a aquesta decisió amb arguments polítics i legals.

Per a Santiago Lapeira, president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, “La pujada de l’IVA en el sector cultural és un error de tal calibre que pot ser que no tingui solució, fins i tot quan previsiblement aquest govern hagi de deixar de governar”. És probable que al PP no li importi afeblir i fins a extingir el consum cultural, però el conjunt del cinema espanyol ha d’aliar-se amb la resta dels sectors culturals, prendre mesures unitàries i plantar cara a aquest despropòsit”

Mentre els altres països lluiten contra les descàrregues il·legals, el nostre triplica la seva càrrega fiscal. Aquest impost incitarà al públic a freqüentar més les descàrregues il·legals, un tràfic que tan bé tolera el govern de complicitat amb les operadores telefòniques.