Aquest 3 de Juliol, s’ha inaugurat a Lleida el centre de serveis multimèdia, Magical Media, un gran complex ubicat a l’edifici principal del Parc de les Humanitats del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, desenvolupat amb l’idea de potenciar la indústria audiovisual, la formació i la recerca.

Va comptar amb la presencia del secretari d’Estat de Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, el Sr. Víctor Calvo-Sotelo, el rector de la Universitat de Lleida, Sr. Roberto Fernández, i de la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Tecnologia, Sra. Montse Mínguez.

Encara que ja es va presentar oficialment el passat 23 i 24 de maig a Granollers al entorn del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), per la directora del Magical, Gina Domingo, i l’assessor tècnic, Josep Oriol.

L’edifici del Magical Media neix de la rehabilitació de dos antics quarters militars i la construcció d’un altre de nova planta units mitjançant una estructura tèxtil,  aixo és obra dels estudis d’arquitectura Pich-Aguilera i Puigdemasa i de la enginyeria Pamias. Els edificis rehabilitats són l’antic teatre i l’edifici T, al  mig dels quals s’alça el de nova planta, un plató de 600 metres quadrats de superfície, recobert amb una gran estructura tèxtil, per aïllar l’edifici de l’excés de radiació solar i aconseguir una superfície polivalent que podrà il·luminar-se o projectar imatges.

Aquesta estructura es projecta fins al centre de la plaça i al llarg de les façanes tot creant una marquesina que connecta tot el conjunt i defineix el vestíbul.

Amb una superfície de 7.448 metres quadrats interiors i 5.200 exteriors, està dotat amb 7 platós, estudis de so i de producció, vestidors, aules de formació i 2.560 metres quadrats de superfície per a seus d’empreses audiovisuals.

Els equipaments i les instal·lacions del Magical permeten realitzar des de produccions de vídeo industrial fins a cinema digital per a sales de 4K en estereoscòpia, aixi com dur a terme des de l’enregistrament fins la còpia final, passant per la postproducció i l’etalonatge de vídeo i amb producció de so en Dolby 7.1.

Disposa de càmeres de última generació com las Red One MX, i altres per gravació estereoscòpica, com les Panasonic AG-3DA1 E, i les JVC GY HMZ1, aixi com varis jocs d’òptiques i complements per càmera.

 Te destinada una unitat d’efectes especials i animació per realització de projectes d’animació convencional, vectoritzada i tridimensional. El software més avançat de modelatge, generació d’efectes i creació d’entorns virtuals.
A mes disposa de un extens suport en material de il·luminació i elèctric, aixi com maquinaria cinematogràfica, dolly Liberty Matador, grua amb cap calent, Steadycam, i accessoris de tota mena, per dur a terme des d’un llargmetratge amb tots els condicionants de la ficció, a un directe per TV, o Publicitat.

L’estudi de so disposa d’espais per enregistrar una locució, realitzar un doblatge, produir efectes de sala amb paviments diferents, enregistrar a l’estudi de 70 m.  amb 24 canals disponibles des de cada plató o a qualsevol indret del complexe amb connexió ADSL, complets equips de so directe per a desplaçaments, també per la postproducció, amb la possibilitat de finalitzar en diferents formats, tant de suports musicals com per a les sales de cinema.

Tot plegat te l’afegit del suport humà i tècnic del alumnes de la facultat de Lleida i dels  cicles de Formació Professional, a on podran accedir a l’oferta de recursos tècnics de formació i pràctiques, d’una manera excel.lent i amb tecnologia i medis professionals.

Aquest projecte tan ambiciós compta actualment amb el rodatge de la seria televisiva “Rotten Rain” i espera pròximament al director de cinema Bigas Luna, que rodarà escenes de la seva propera pel·lícula “Segon Origen”.

Desitgem des de Area Visual que això nomes sigui l’inici de molts altres projectes i que aquest centre a Lleida sigui un referent per la industria cinematogràfica i audiovisual de tota Europa.