Segueix de manera inexorable el tancament de sales de cinema a Espanya, principalment en el centre de les grans ciutats.

Avui haig de donar una notícia que m’omple de tristesa. Els cinemes Renoir Els Corts de Barcelona han tancat. Eren unes de les millors sales de Barcelona i d’Espanya, dedicades a programar cinema en versió original subtitulada, cinema llatinoamericà i espanyol, sempre amb una cura exquisida pels títols que programaven. El propietari era Enrique González Mascle, que ja fa un parell d’anys, en una de les entrevistes que li vaig fer, ja em va comentar que cada vegada seria més difícil mantenir sales en llocs *centricos dels cascos urbans. Solament fa uns dies la mateixa empresa es va veure obligada a tancar les seves sales a Saragossa i Palma de Mallorca.

Fa gairebé quatre lustres vaig estar en la inauguració dels Renoir Els Corts, unes sales còmodes, amb una visió excel·lent i amb uns professionals que donava gust acudir a les projeccions, des d’aquí els *envio una forta abraçada i molt especialment a l’amic Juan Díaz.

Aquestes sales van tenir uns anys d’esplendor, amb molts espectadors, va ser l’obertura dels Renoir Floridablanca, amb més sales i propers a Plaza Universitat i Plaza Castalunya el que va provocar que baixés l’existència.

Lament profundament aquest tancament d’uns cinemes emblemàtics. Evidentment el públic en gran mesura és el responsable d’això.

L’empresa ha indicat que les pèrdues acumulades i el descens progressiu en la venda d’entrades han abocat als Renoir Els Corts a una situació insostenible.

Aquesta és una d’aquestes notícies que no ens agrada donar.

Són unes sales que sempre recordaré, en elles he gaudit molt i he arribat a estimar, encara més si cap, el Setè Art, que porto en les venes

Visquin els cinemes Renoir-Els Corts!

José López Pérez