Festa d’Estiu 2012

Ahir dijous 29 de juny de 2012, va tenir lloc La IV Festa d’Estiu del Cinema Català, al neoclàssic espai dels Jardins del Palau Robert, organitzada per  l’Acadèmia del Cinema Català, arriba ja a la seva quarta edició. En aquest acte festiu es van reunir acadèmics, entitats i professionals del medi, aixi com representants de les institucions públiques i dels mitjans de comunicació per celebrar entre altres coses, els èxits aconseguits pel cinema català.

Els convidats, mes cèlebres, després de posar pel photocall de rigor,  instal-lat al Passeig de Gracia, i a on l’expectació popular va fer dels vianants, fotògrafs espontanis, van anar passant a l’interior dels jardins, a  on els professionals premiats van rebre una insígnia en forma de Premi Gaudí de mans de la Junta Directiva de l’Acadèmia.

Aquesta gal.la ha estat presidida per Joel Joan i formada per Montse Ribé, Vicepresidenta, Pep Armengol, Secretari, Rosa M. Fusté, Tresorera, i els Vocals Jesús Escosa, Ricard Figueras, Enric Gomà, Manuel Huerga, Elisa Plaza, Paco Poch i Jordi Roigé.

En Joel Joan encarregat de donar la benvinguda als assistents, va fer un aproximació sobre la actual situació que travessa el sector i junt amb la directora i actriu Mireia Ros, van situar al mapa del món les pel·lícules que, aquest any, han rebut premis fora de Catalunya, seguidament es van donar a conèixer les produccions catalanes  que tenen prevista l’estrena pròximament, i que son moltes mes que en l’any passat, doncs si en el 2011 es van projectar trailers de 15 pel·lícules catalanes en període de explotació, ahir van ser 19 de un total de 31 pel·lícules, que s’estrenaran a partir de setembre als cinemes, a mes de 8 films per a la televisió, i un recull de les que en aquest moment s’estan rodant o a punt d’iniciar el rodatge. Finalment i per tancar el acte, l’anunci d’un nou premi especial, dedicat a distingir els esforços més destacables d’innovació, creativitat i risc, que es produeixin en l’àmbit del cinema, a nom del desaparegut productor Pepon Coromina, i de la ma de la seva parella Marta Molins, actriu i guionista, va reunir a diferents directors que van treballar amb ell, aixi com gran part de equip tècnic que ara mateix ja formen part de la historia de la cinematografia catalana.

Si mes no, aquest acte va ser una bona excusa per el retrobament de una gran part de les persones que conformen la industria cinematogràfica a casa nostra, doncs l’esdeveniment mes generalitzat de la festa va consistir en abraçades i corrandes de amics i companys, en un entorn professional a on tothom es coneix i comparteix la mateixa passió, però sobre tot, una especial visió de la vida, en una feina que t’ha de captivar per complet, doncs no sempre es reconegut l’esforç que implica dur-ho a terme.

En aquests moments de canvi evident el trasbals que això provoca es gran, però com sempre s’ha dit,  “allò que no et mata, et fa mes fort”, i tanmateix es reflecteix, de forma clara, en els projectes que estan en camí i que son excel.lents, com la repercussió que les produccions catalanes i altres empreses del sector, estàn tenint globalment, doncs aquests projectes, fets amb il.lusiò, perspectiva i professionalitat, des de tots els àmbits, autorals, tècnics i productius, ens indican que anem pel bon camí.