La GRAN Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona, celebra enguany la seva cinquena edició consolidant-se com a lloc de trobada intergeneracional per reivindicar el cinema com a eina de diàleg, reflexió i transformació social al voltant dels imaginaris que la societat perpetua sobre les persones grans.

Del 4 al 9 de juliol, les sales dels Cinemes Girona, acolliran les projeccions de la programació d’enguany, composta per 9 llargmetratges i 18 curtmetratges, en molts casos acompanyades de diàlegs amb els equips d’aquestes produccions o al voltant de la seva temàtica. A més, l’edició d’enguany comptarà amb una sessió a la Filmoteca de Catalunya, i amb un concert a la fresca del grup Son de la Rambla organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, per celebrar els cinc anys de vida del festival.

Enguany, es ret homenatge a l’actriu i acadèmica Teresa Gimpera, qui serà reconeguda amb el Premi a la Trajectòria, i també tindran lloc diverses activitats paral·leles com la Masterclass amb la directora Estibaliz Uressola, on parlarà del procés de treball amb les dones protagonistes del curtmetratge que la va a donar a conèixer, Cuerdas; i la taula rodona sobre Persones grans al cinema català, amb les ponències de la directora Marta Romero, Enric Ribes i Mario Torrecillas, moderada per la crítica cinematogràfica i Membre d’Honor 2023, Nuria Vidal.

A més, el festival compte amb una extensa programació on, entre d’altres, trobem títols com Francesca i l’amor de la directora i acadèmica Alba Sotorra; Toda una vida, de Marta Romero Coll; 20.000 especies de abejas d’Estibaliz Urresola, produïda per Valèrie Delpierre, qui també és la productora del film documental programat, Cantando en las azoteas d’Enric Ribes, nominat als XV Premis Gaudí; i Loli Tormenta, la pel·lícula pòstuma d’Agustí Villaronga, produïda per Ariadna Dot, Marta Baldó i Tono Folguera. A més, competeixen a secció oficial una quincena de curtmetratges internacionals.

Les entrades son gratuïtes però cal inscripció prèvia, que es pot fer clicant aquí.