Aquesta setena edició tindrà una inauguració més western ja que s’inaugura jsutament amb l’spanish western “Sordo” d’Alfonso Cortés-Cavanillas. El co-guionista, Juan Carlos Díaz, obrirà la setmana del cinema més compromès, en representació d’un llargmetratge ambientat el 1944, centrat en el personatge d’Anselmo, un maqui que quedarà sord en una acció de sabotatge, que compta amb 20 candidatures als Premis Goya.

Des d’aquesta inauguració el 26 de novembre i fins l’1 de desembre, a CaixaForum Barcelona s’acullen un total de 19 obres audiovisuals internacionals i moltes activitats,dins d’una edició amb grans novetats en la gran pantalla al voltant de la diversitat funcional per a tots els públics.

En aquesta 7ª edició, el festival vol fer experimentar emocions diferents i sorprenents… Humor, bellesa, tendresa i, sobretot, cap tabú, oferint tot allò que sempre s’ha volgut saber sobre la diversitat funcional i es tenia por de preguntar. Amb aquesta complicitat es podrà compartir butaca
amb directors de tot el món, els quals aportaran la seva visió personal i cultural.
La Selecció Oficial de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou 19 obres seleccionades entre més de 330 arribades d’una llarga lista de països del món: Suïssa, Alemania, India, EEUU, Xile, Austràlia o Espanya, entre d’altres.
Amb sis premières espanyoles i dues europees, comptarem amb la presència dels directors i els guanyadors de les diferents categories –previ pas pel jurat– es coneixeran en la gala de cloenda del dia 1 de desembre.
Un festival consolidat i amb personalitat Inclús segueix en la línia d’abordar de cara, de forma respectuosa i sense tabús, temes que, malgrat
ser una realitat del dia a dia, romanen als marges de l’art i la societat. Amb les peces audiovisuals,
hi ha altres activitats com tallers escolars, activitats familiars, experiències sensorials, mostres d’innovació tecnològica, el teatre inclusiu i el ja establert concurs per entitats Posa’t a la nostra pell.
L’edició 2019 presenta dues grans novetats, que nèixen amb l’objectiu d’establir-se dins la programació que any rere any vol acollir encara més públic: D’una banda l’activitat Cinema blau, una projecció fora de concurs oberta a tothom però amb una sensibilitat especí fica a les necessitats dels infants amb TEA, creant un ambient segur i activitats anticipades al públic. I d’altra, Cinema en signes, una mostra de curtmetratges en llengua de
signes, una plataforma tant per espectadors com per a creadors audiovisuals amb discapacitat auditiva.
Per a tots els públics… de veritat
Una de les iniciatives de més valor del festival és l’adaptació de tot el que implica l’esdeveniment: Les pel·lícules han estat subtitulades per a persones amb problemes d’audició, audiodescrites per a discapacitat visual i compten amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.
Es tracta d’un pas més cap a endavant d’un certamen que el passat 2018 va comptar amb prop de 2.500 espectadors, impulsat per l’Associació Inclús i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, i que organitza la productora Fish Muvi, amb l’ajuda de les administracions públiques, la Fundació
Grupo Sifu, la Fundació SGAE, i Apropa Cultura, entre d’altres.
Inclús s’inscriu en el marc d’una ciutat com Barcelona, pionera en innovació i inclusivitat, amb la voluntat de ser una ciutat que fan les persones, i s’està convertint en una cita anual de l’agenda cultural.
Per a més informació podeu contactaar a Inclus.cat al telèfon 615 18 9007