TELEVISA, Tv AZTECA, Canal 22 i Canal 11 emetran un vídeo HD que s’enviarà i es transmetrà des de la cerimonia del “grito” que es farà a Montjuic, el proper diumenge. A l’hora del “grito” a Mèxic (10pm Hora de Mèxic) es podrà passar aquest video de Barcelona, degut a les 7 hores menys que tenim de diferència.
Es calcula que aquest missatge podrà ser vist per més de 16 milions de mexicans com ho va ser en la cerimònia del “grito” de l’any 2012.
A badnad d’aquesta cobertura televisiva. s’ha pactat una nota amb 4 diaris d’interes nacional, amb Excelsior de 200,000 exemplars, “El Universal” amb 170,000, “Reforma2 amb 125,000 i “la Jornada” amb 105,000 exemplars.
La informació estarà a les seves pàgines principals, ja que és un dels events més grans del “grito de independència” només després de Los Angeles i NY, i és el primer d’Europa. D’aqui l’ interès dels mitjans en donar-li un espai important a les seves pàgines.
2El Grito de Dolores” es considera l’inici de la guerra de Independencia de Mèxic. Segons la tradició, el “grito” va ser emés pel capellà Miguel Hidalgo y Costilla contra l’autoritat virreinal de la Nueva España el 16 de septiembre de 1810.