L’Acadèmia del Cinema Català celebra la 3a edició del CATALYST FOR TALENT, una iniciativa creada amb la voluntat d’internacionalitzar el cinema català a través del seu talent interpretatiu i promocionar el nostre sector arreu del món.

Aquestes jornades, coorganitzades amb DIPLOCAT, i amb el suport de la Fundació AISGE (Artistes, Intèrprets, Entitats de Gestió de Drets de Propietat Intel·lectual) i la Catalunya Film Commission, se celebraran de l’1 al 4 de juliol  i acolliran diversos tallers professionals, xerrades i taules rodones que busquen proporcionar a les actrius i actors catalans un ampli ventall d’eines i consells pràctics per enfocar les seves carreres amb una projecció internacional.

A QUINES ACTIVITATS VOLS ASSISTIR? CONFIRMA AQUÍ

DIMARTS 2 DE JULIOL – 19 H -SGAE -DE CATALUNYA AL MÓN: ampliant fronteres a través del guió i el càsting

Internacionalitzar una pel·lícula no és només una decisió de distribució i circulació per festivals. El càsting és sovint un dels espais on es visualitzen més clarament les coproduccions internacionals i és un argument que obre mercats de forma immediata, però per a què la internacionalització sigui exitosa i orgànica, hi ha decisions que s’han de prendre ja a la fase de guió. 
Conversa amb Manuel Monzón, productor executiu de A Contracorriente Films; Alejandra Alaff, directora de càsting; Aina Clotet; acadèmica, actriu, directora i productora; i l’acadèmic Carlos Marquès-Marcet, director, guionista i muntador; moderada per Valérie Delpierre acadèmica i productora referent en la indústria espanyola i europea

DIMECRES 3 DE JULIOL 17h. ESPAI ACTUA (Còrsega 662)

LA INTIMITAT AL CÀSTING Aquesta taula aborda la qüestió de la seguretat del col·lectiu interpretatiu en aquest tipus de situacions, sovint necessàries per acabar de decidir qui s’endurà el paper i que col·loquen a la persona en una situació de vulnerabilitat afegida a la pròpia del procés de selecció.
Taula rodona amb Lola Clavo, coordinadora d’intimitat; Andrea Isasi i Iris Baumüller, totes dues directores de càsting; i l’actriu i acadèmica Nausicaa Bonnín. Modera Tonucha Vidal, directora de càsting, acadèmica i presidenta d’APDICE (Associació Professional de Direcció de Càsting  d’Espanya).