El Festival Versió Original en Català (VOC), impulsat per Òmnium Cultural, posa al seu centre el format curtmetratge, tant de ficció com documental. Amb projeccions a més de 90 sales arreu de Catalunya, té com a objectiu contribuir a la difusió de peces de qualitat en català i ampliar-ne el seu públic.  

La seva programació d’enguany es divideix en dues sessions, vertebrades per una mateixa temàtica. A la primera, anomenada ‘Avui i demà’, hi participen sis curtmetratges al voltant de la idea del canvi i la transformació: Anhel de llum, de Alba Cros; Tots els meus colors, d’Anna Solanas i Marc Riba; Les més grans, de Dubi Cano, Marta Codesido, Núria Ubach, i Ulrika Andersson; Els amants, de Joan Vives; L’avenir, de Santiago Ráfales; i Provocadora, d’Èlia Lorente.

La segona sessió, titulada ‘Una mena de joc’, recull sis curtmetratges sobre l’enfrontament a moments vitals, i el poder del descobriment personal: El tren de l’alegria, de Jordi Boquet; La casa oberta de Julieta Lasarte; Al Nadal toca fusta, de Max Calvera; Una corda lligada en l’espai d’Ingrid Ferrer; Si mai no ens haguéssim separat, de Marc Esquirol; i Traca, de Marc Camardons. 

Tots els curtmetratges seleccionats opten a obtenir diversos premis, dividits entre ficció i documental: Premi del Públic, Premi Jurat Jove i Premi del Jurat. Aquest darrer compta amb la participació de Neus Ballús, Macià Florit, Pol Roig, Nathalie Modigliani i Anna Giralt.

Consulta tota la programació aquí