El curtmetratge Cerdita guanya el Premi MAC-Fantàstik Granollers 2019S’emporta el Gran Premi del Jurat amb una dotació econòmica de 1.000€
Acte de lliurement dels premis amb alguns dels membres del jurat
El Premi MAC-Fantàstik Granollers 2019 ja té guanyador. El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) col·labora per segon any consecutiu amb el festival granollerí per atorgar el Gran Premi del Jurat, amb una dotació econòmica de 1.000 €.

El palmarès de la vuitena edició del Fantàstik Granollers, especialitzat en cinema fantàstic i de terror, és el següent:
 
– Gran Premi del Jurat: Cerdita de Carlota Martínez-Pereda (Espanya)
– Premi del públic: Wild love de Paul Autric (França)
– Millor guió: Wild love de Paul Autric (França)
– Millor direcció: Night crawl de Gregory Shultz (Estats Units)
– Millor interpretació: A little taste de Víctor Català de Zoe Arnau (Catalunya)
– Millors efectes especials: Hand to hand d’Ennio Ruschetti (Suïssa)

El jurat ha volgut fer una menció especial pel curtmetratge francès Wild love, que també ha estat el més apreciat pel públic.

El festival ha tornat a tenir com a seu el Cinema Edison de Granollers i s’ha beneficiat de les condicions de la sala remodelada.
El terror de l’adolescència
 
La història que narra Cerdita transcorre durant un agost asfixiant a Extremadura. La protagonista és la Sara, una adolescent amb problemes d’obesitat que viu atemorida per les burles d’un grup de noies que estiueja al seu poble.

La peça de Carlota Martínez parla sobre les conseqüències de l’assetjament a la infantesa i adolescència i ja ha estat mereixedora d’un premi Goya i d’un premi Forqué al millor curtmetratge de ficció.
Tràiler de Cerdita
Un festival consolidat
 
El Fantàstik Granollers va néixer l’any 2012, amb la intenció d’aportar una proposta alternativa a la vida cultural de la ciutat. L’any passat, arran de l’aliança amb el Mercat Audiovisual de Catalunya, ha viscut un important salt qualitatiu.

Enguany la seva secció competitiva ha rebut més de 500 curtmetratges internacionals a concurs. D’aquests, els organitzadors han fet una preselecció de 16 títols de sis països, que són els que s’han pogut veure durant les tres jornades del festival.

A més, el programa s’ha completat, entre altres, amb dos llargmetratges recents programats a la darrera edició del Sitges Film Festival.