El passat divendres 27 d’octubre va tenir lloc una master class en eines de distribució i promoció de curtmetratges al Centre Cultural El Carme. Els ponents constaven d’una representant del Krakow Film Festival, el festival de cinema de Cracòvia, de France Télévisions, de l’empresa mexicana Reelport i del director de l’agència Freak (Freak Short Film Agency).

Tots els ponents coincidien en el fet que els festivals són la millor manera de donar a conèixer un curtmetratge i així poder-lo vendre. Millán, el director de Freak, especificava que un curt, com més curt fos, millor. Un dels motius pot ser que per exemple, al festival de Cannes, un curtmetratge no pot durar més de 13 minuts per participar-hi.
La master class va acabar amb la possibilitat per part dels assistents de parlar i fer preguntes als professionals que es dediquen, sigui per un mitjà o per altre, a la distribució de curtmetratges.