El proper 7 de novembre a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: El documental a l’Escola, de varis autors.

Fidels a la nostra voluntat de mostrar aquells treballs que, tot i ser notables, no tenen prou o fins i tot cap difusió, i després de la bona acollida que vàrem tindre la temporada passada, tornem a programar “El documental a l’escola”. Enguany hem seleccionat 5 documentals realitzats per alumnes de: INS La Mercè, EMAV, Comunicació Audiovisual UB, Blanquerna, i IES Santa Eulàlia. Una selecció que tant per les temàtiques tractades com per la seva qualitat tècnica i narrativa, de ben segur que no us decebrà, són:

Word is Bond: “Sindrome de Sherwod” és un col·lectiu de HipHop, sorgit dels marges de la ciutat. Compromesos socialment i auto definits com a antifeixistes, a través del rap –un dels corrents poètics més combatius de finals del S. XX- denuncien les injustícies socials del seu entorn.

La memòria de l’Orgull: Avui dia els drets dels homosexuals, transsexuals, bisexuals, etc. estan protegits per la nostra legislació. Però no sempre ha estat així, el franquisme perseguia durament als “diferents” i només amb una lluita constant del moviment LGTB, s’ha pogut conquerir l’estatus actual.

Eterna promesa: Quan s’acosta el 20 de gener –diada de Sant Sebastià- el poble de Tosa de Mar es prepara per complir, un any més, una tradició que té més de 600 anys: “El pelegrí”. Un fet que sobrepassa les creences religioses i sorprèn per l’enorme emoció i passió que concita en els que hi participen.

Art Stigma: Rituals d’iniciació, cerimònies religioses, marques d’esclavitud i vergonya, art o estigma. Els tatuatges estan de moda, però al llarg de la història, depenen del temps i de la cultura, han merescut valoracions molt diferents. Són avui encara un estigma?

Mamá, siempre: Avui en dia s’accepta la diversitat sexual i hem après a conviure amb formes diverses d’entendre la vida, la sexualitat i la família, però ser “trans.” no sempre és fàcil. Un íntim i colpidor retrat de la transsexualitat i les seves conseqüències familiars.

Després de la projecció, els autors dels documentals i els seus professors entaularan un col·loqui amb el públic assistent sobre els treballs presentats i sobre el futur del documental a l’ensenyament audiovisual a casa nostra.

Us hi esperem!