‘Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme’ de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha estat el concurs al qual s’han presentat 118 vídeos presentats aborden la temàtica dels cossos en tota la seva diversitat qüestionant el cànon de bellesa i la imposició de models estètics i de comportaments sobre les feminitats i les masculinitats.

Albert Gadel, del programa INFLUENX3R i youtuber del canal Malaia, presentarà l’acte de cloenda on es coneixeran els grups guanyadors

Aquest concurs promou la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes per part de grups d’adolescents d’entre 12 i 18 anys.

La temàtica de la present edició del Reimagina’t ha estat els cossos, motiu pel qual els vídeos participants s’han centrat en representacions sobre la diversitat de formes, alçades, volums, cabells i colors de la pell. Però també de capacitats, cultures, religions, llengües, edats i expressions de gènere des del punt de vista dels i les joves.

Els grups participants han rebut el suport de l’Albert Gadel i de la instagramer Mar Armengol a través de materials audiovisuals on desgranaven diferents conceptes al voltant dels cossos parant atenció a com representar les diversitats corporals i a tractar aquests temes des d’una perspectiva lliure de tòpics i estereotips

ACTE DE PRESENTACIÓ I GRUPS GUANYADORS

Els noms dels grups guanyadors es desvetllaran durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el proper dimecres 13 de març a les 18:30 h a La Sala, de l’Espai Francesca Bonnemaison (c/Sant Pere Més Baix, 7 – Barcelona).

La cloenda serà conduïda per l’Albert Gadel que dinamitzarà l’acte convidant als i les joves guanyadores a comentar la seva proposta audiovisual, que serà projectada durant l’acte, i a parlar sobre la temàtica.

Dos grups de cada categoria –12 a 14 anys, 14 a 16 anys i 16 a 18 anys– rebran com a reconeixement una subscripció a la plataforma Filmin i cada grup-aula gaudirà la participació d’una sessió cinematogràfica del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades.

Durant l’acte, comptarem amb la presència de Pilar Díaz, presidenta de l’Observatori i alcaldessa d’Esplugues, de representants de l’Institut Català de les Dones i de la Diputació de Barcelona.