El Festival de Cinema de Terror de Sabadell ha donat el tret de sortida dels festivals de terror catalans d’aquest 2023 i, amb ell, la selecció dels curtmetratges de producció catalana que opten als Premis TAC aquest any. Són un total de 32 produccions catalanes que durant el 2022 han participat en les seccions oficials dels diferents festivals adherits.

Dels 32 seleccionats, un jurat format per representants de tots els festivals en triaran cinc, que seran els que optaran als Premis TAC al Millor Curtmetratge, Millor Interpretació i Millors Efectes Especials. Una edició més, el públic també podrà triar el curt que més li agradi. Com va sent habitual, el llistat dels cinc finalistes es donarà a conèixer durant el Cryptshow Festival que té lloc a Badalona els dies 1, 7, 8 i 9 de juliol. Un cop escollits els finalistes, un jurat amb tres professionals del sector audiovisual serà el responsable de premiar els millors curtmetratges de producció catalana de gènere de terror o fantàstic. Els noms dels guanyadors s’anunciaran a l’octubre, durant el Cardoterror de Cardedeu.


Els seleccionats en els Premis TAC 2023 als millors curts de terror de producció catalana són:
60 SEGONS de Jr. Armadàs
AGORAFOBIA de Carla Carreras
AL NADAL TOCA FUSTA de Max Calvera
ANNITA Y TODOS LOS NIÑOS MERECEN UNA FAMILIA de Marc Velasco
COBI GARCÍA de Ferràn Carbonell
EL REFUGIO de César Terradas.
EL SISTEMA de Joan Álvarez
EN OTRA VIDA de Gonzalo González
ENTRETERRESTRES de Lucas Parra
ETERNAL de Daniel Noblom
HOSTE de Marc Plana Botey i Guillem Atienza Baches
HOTEL MALANGEL d’Esteve Rovira
IMAGINARIO de Cristian Beteta
IN MIND de Pedro Villarejo
INSIDE THE DARK d’Ivan Almendros
LA FAMILIA INFERNAL de Toni O. Prats i David Ruiz
LA MASIA de Victor Català
LA NUEVA d’Iván Villamel

L’ÚLTIMA PROCESSÓ de Salva Ferrando
LUNA de Daniel M.Caneiro
MOLAPHONE de Daniel Padró.
NIGHT BREAKERS de Gabriel Campoy i Guillem Lafoz
NO ESTAMOS SOLOS de Jorge Dolz
PISANKA de Jorge Yúdice
PSICARIO de Daniel Padró
SANGRE SANGRIENTA de Charli Sangar
SIDEREO Josep Plaja Borrell
SINTRA III d’Aitor Echeverría i Iván Casajús
TRANVÍA de Carlos Baena
UNDER THE ICE d’Àlvaro Rodríguez Areny
WARFARE de Lluís Domingo
WORK IT CLASS de Pol Diggler

QUI SOM
Ara com ara, el TAC està format per 14 festivals: Festival de Cinema de Terror de Sabadell, Sant Cugat Fantàstic, Cryptshow Festival (Badalona), Fantosfreak (Cerdanyola del Vallès), B-Retina (Cornellà de Llobregat), Fangofest (Amposta), InFest (Rubí), Acocollona’t (Girona), Bai de Fest (Roses), Cardoterror (Cardedeu), Festival de Terror de Molins de Rei, Galacticat (Tàrrega), FantBoi (Sant Boi de Llobregat i el Fantàstik Film Festival (Granollers).