Amb el suport de la Generalitat Valenciana i gestionat directament per l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, AVAV, s’ha posat en marxa gloVal. Un nou organisme que vetllarà per la formació en internacionalització del sector audiovisual valencià, la promoció exterior de les seves produccions i la seva presència en mercats, festivals i laboratoris creatius.

Aquesta oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià iniciarà les seves activitats en els mesos vinents, i s’encarregarà d’organitzar esdeveniments de suport a l’audiovisual valencià en l’àmbit estatal i internacional.

El model de governança de Gloval és força diferent del d’altres organismes de projecció exterior del sector audiovisual, com seria el cas de Catalan Films, que és des de fa uns anys de gestió totalment pública, o d’Unifrance, que respon a un model mixt, i que s’ha mantingut invariable després de l’absorció de TV France International; l’entitat que fins fa dos anys es dedicava a la promoció internacional dels continguts destinats a televisions i plataformes digitals de continguts audiovisuals.

Pel que fa a les relacions que Gloval té previst establir amb organismes de característiques similars, un d’ells serà Catalan Films. Precisament, les oportunitats de col·laboració entre Catalunya, el País Valencià, i també les Illes Balears, van protagonitzar un dels esdeveniments professionals més rellevants celebrat a València aquests darrers anys, el Promercat, que enguany celebrarà la seva tercera edició i sobre el qual aquest portal en va dedicar un article l’any passat.

L’AVAV, creada el 2018 i amb més de 300 acadèmics, va més enllà del model d’acadèmia cinematogràfica, ja que inclou la resta d’àmbits de l’ecosistema audiovisual. Això fa que a la seva gala anual, els Premis Berlanga, hi hagi guardons a sèries i a videojocs.

A la imatge superior: el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, Francesc Felipe, la consellera d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián, durant l’acte de presentació de Gloval.