Aquest 11 de novembre se celebrarà l’onzena edició del Festival Internacional de Cine al teatre Nuria Espert, a Sant Andreu de la Barca.

El certamen col·laborarà amb el Grupo Social ONCE i serà dirigit per Felipe Del Val. Es vol posar especial èmfasi en aconseguir la inclusió del col·lectiu de persones cegues o amb discapacitat visual greu en l’àmbit del cinema.

La col·laboració va néixer a partir de l’anterior edició del festival, el passat 15 d’octubre de 2022. Amb més de 30 obres presentades al concurs, Carlos Puig, amb la seva obra El Primer Baño va ser el guanyador del anterior certamen. La gala va comptar amb audiodescripció per al públic amb discapacitat visual i amb el premi honorífic de l’ONCE que va entregar Enric Botí, delegat de l’associació a Catalunya.

En aquesta nova entrega, amb més de 60 produccions nominades, es vol tornar a apostar per una menció especial per a treballs de persones amb discapacitat visual greu i a més s’ha obert una nova menció per persones amb altres tipus de discapacitat. El festival comptarà amb assistència de tots els municipis de Catalunya i tindrà una sorpresa especial a causa de ser la gala 11, amb la col·laboració de l’ONCE, el dia 11, del mes 11.

Josep Pitarch, cap de Cultura de l’ONCE Catalunya, destaca la importància del festival per a la representació i l’accessibilitat de persones cegues i amb altres discapacitats en el sector.

Posteriorment al certament, el 17 de març, es farà una exhibició de la pel·lícula Si Talía fuera ciega, un film audiodescrit, i comptarà amb un col·loqui sobre la importància de l’audiodescripció un cop finalitzada la cinta.