Endimaris Sitges presenta les darreres projeccions a partir de dijous amb una selecció de pel·lícules i presències que posaran així el punt i final d’aquesta tercera edició. Framing Agnes serà l’encarregada d’encetar aquesta segona part de la mostra. Agnes va ser una dona transgènere pionera que va participar en un estudi de gènere infame realitzat a UCLA als anys seixanta. En aquest documental innovador, un repartiment d’estrelles d’intèrprets trans com Angelica Ross (Pose), Jen Richards (Mrs. Fletcher) i Zackary Drucker (Transparent) fan representacions vívides i impecablement vintage per donar vida a artefactes innovadors de la història trans. Després de la projecció del documental tindrà lloc un cinefòrum amb la participació de Rosa Almirall, directora de Trànsit desde 2012 i Judith Juanhuix investigadora, doctora en física i activista trans.

El director britànic Matt Carter serà a Sitges divendres per presentar el seu film In from the Side, que ens presenta la relació amorosa entre dos jugadors de Rugby on hauran de decidir si ocultar els seus sentiments o destruir el seu club de Rugby que tant estimen. Després de la projecció el director participarà en un cinefòrum juntament amb representants del Rugby Club Sitges i Les Panteres Grogues. La jornada de divendres finalitzarà amb una sessió especial amb la projecció de ‘Maybe Someday’ de la directora Michelle Ehlen.

Dissabte es presenta el documental ‘Zero. La revista que sacó del armario a un país’ amb la presència del director del film Diego Sabanés i el que va ser director de la revista Miguel Àngel de la Fuente. La revista Zero va ser fonamental en el debat sobre els drets civils a Espanya, com va ser el seu origen i el seu èxit posterior en una societat que estava ancorada en el passat. I no s’oblida de com ha evolucionat el nostre país des de llavors.

El documental compta amb entrevistes als protagonistes de les portades més famoses de la revista (Jesús Vázquez, Boris Izaguirre, Anabel Alonso, Nacho Duato, Eduardo Casanova, Alaska, Gaspar Llamazares) així com alguns dels seus columnistes habituals (Eduardo Mendicutti, Luis Antonio de Villena), a l’staff de creadors darrere de les seves pàgines, al seu fundador, fins i tot al Ministre de Cultura Miquel Iceta, primer polític espanyol a sortir de l’armari.

Endimaris Sitges comptarà amb la premiere espanyola de la producció filipina ‘Where is the Lie?’ que comptarà amb la presentació en directe desde Filipines del seu director Quark Henares. Es tracta d’una vibrant comèdia de misteri sobre la relació entre la transfòbia i les xarxes socials produïda per ANIMA Studios, “On és la mentida?”es va estrenar mundialment aquest gener al Slamdance Festival dels EUA. A l’abril, va fer el seu debut europeu a Itàlia al Festival de Cinema de l’Extrem Orient d’Udine, on va rebre grans elogis. La pel·lícula es basa en una història real, seguint un fil de Twitter publicat el 2020 que va rebre una atenció notable. En aquest fil, una dona trans filipina va explicar com un grup de transfòbes li fa ver Catfishing el 2020. Diversos detalls i elements de les pel·lícules (excepte els noms originals) estan, de fet, influenciats pels presents a les seves publicacions a Twitter.

I la gran festa d’Endimaris Sitges arribarà dissabte a la nit amb ‘The Rocky Horror Picture Show’ on els assistents podran viure l’experiència original que acostuma a acompanyar la projecció del film. Amenitzat per ‘La Pelos’ el públic podrà gaudir, cantar, ballar i interactuar amb la pel·lícula tal i com marca la tradició.

I diumenge Endimaris Sitges arribarà a la fi amb la cloenda que anirà a càrrec del documental ‘Little Richard. I am everything’ de la directora Lisa Cortés. Durant la gala de cloenda es farà entrega del Premi Endimaris Sitges al director ‘Alejandro Marín per la seva pel·lícula ‘Te estoy amando Locamente’. El film guardonat es podrà veure en una sessió especial a les 16 h, que comptarà també amb un cinefòrum amb el director.

Les entrades per les projeccions de la Mostra Endimaris Sitges es poden adquirir a www.mostraendimarissitges.com