La 35a edició del Girona Film Festival s’allargarà fins al diumenge 12 de novembre. En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 1.597 de llargmetratges, curtmetratges, documentals, dibuixos animats, webseries, videoclips i videocreacions de prop d’un centenar de països diferents. D’aquestes, l’organització del Festival ha seleccionat fins a 455 projeccions que es podran veure de forma totalment gratuïta a través d’una plataforma virtual, que en aquesta 35a edició es convertirà en la millor sala del Festival.

La 35a edició del Girona Film Festival s’ha presentat aquest dilluns al matí en un acte al Restaurant Cafè Le Bistrot que ha comptat amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el diputat de cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, el director del Festival, Lluís Valentí, i el director de la pel·lícula inaugural, Adam Ethan Crow.

Obrir el Festival al món

Una de les principals novetats d’aquesta edició és el canvi d’ubicació del Festival, que impregnarà de cinema diferents espais de la ciutat com el Palau de Caramany, les emblemàtiques escales de Sant Martí, la Casa de Cultura i també l’Auditori Josep Irla, on aquest dimarts 7 de novembre es projectarà la pel·lícula inaugural ‘Warhol’.

De forma presencial, el Festival ha programat prop d’un centenar de projeccions. Tot i que aparentment el Festival redueix el nombre de sales, la realitat és que aquesta edició arriba amb més projeccions seleccionades que mai, gràcies a la Sala Streaming que permetrà acostar el Festival a tots els amants del cinema i de forma totalment gratuïta.

L’obertura del Festival al món és una de les respostes a les dificultats que ha tingut el Girona Film Festival per trobar un espai on projectar les pel·lícules seleccionades. Així ho ha destacat el seu director, Lluís Valentí, que en roda de premsa ha explicat que “s’ha hagut de reprogramar el Festival a menys de tres setmanes perquè la ubicació inicial, la sala Odeon, encara estava en obres”.

Valentí ha reiterat la importància de totes les persones implicades en aquest Festival, que enguany arriba als seus 35 anys: “Voluntaris, cineastes, organitzadors i espectadors fan que sigui un èxit cultural i econòmic, i demostren que el cinema no està mort”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, també ha estat present en l’acte i ha reafirmat el compromís de l’administració que representa amb la creació i la cultura: “És important destacar el binomi entre cultura i educació i cal continuar tenint cura d’aquestes connexions a la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el diputat de cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat “la passió del director del Girona Film Festival perquè aquest projecte segueixi ben viu i es mantingui com el segon festival de cinema més antic de Catalunya”.

Girona, possible escenari de nous projectes d’Adam Ethan Crow

Una altra presència destacada en l’acte ha estat la d’Adam Ethan Crow, director de ‘Warhol’, la pel·lícula inaugural. Ethan Crow ha avançat en roda de premsa que ja està preparant dos nous projectes cinematogràfics i aprofitarà la seva visita al Festival per localitzar diferents espais que es podrien convertir en l’escenari de les seves noves pel·lícules.

‘Warhol’ serà la pel·lícula encarregada de donar el tret de sortida a la 35a edició del Girona Film Festival, que comptarà amb la presència del director i els actors protagonistes en l’acte d’inauguració.

La inauguració del festival serà aquest dimarts 7 de novembre a les 20:00. L’acte inaugural començarà a la catifa vermella de les escales de Sant Martí i continuarà amb la projecció del llargmetratge a l’Auditori Josep Irla.

No és la primera vegada que Ethan Crow visita Girona, ja ho va fer el 2015 quan el seu curt ‘Warhol’ va ser premiat amb menció especial per la seva rellevància social. Ethan Crow assegura que guanyar aquest premi a Girona “va ser un punt culminant” per a la seva carrera.