La selecció del programa ShortCat 2017, que aquesta edició celebra 10 anys, compta amb vuit curtmetratges que es presentaran en en format DVD a diversos mercats i festivals internacionals i que va adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors i institucions.

Catalan Films & TV, des de fa dos anys, distribueix els curtmetratges seleccionats als principals festivals internacionals durant un any.

Enguany el jurat ha estat format per Pere Vall, redactor en cap de Fotogramas, Juanjo Gimenez, Director i productor de Nadir Films, Fernanda del Nido, productora de Setembro Cine, Salette Ramalho, directora de la Agência da Curta Metragem de Portugal, Marie-Elaine Riou, directora del festival Regard Sur le court-metrage au Seguenay (Canadà) i Theo Tsappos, coordinador de curtmetratges al departament internacional del Swedish Film Institut.

Els curtmetratges seleccionats son:

Aquesta edició també comptarem en forma d’homenatge amb Timecode de Juanjuo Giménez (Nadir FilmsECIR) guanyador de la Palma d’Or en la passada edició del festival de Cannes.

Per als festivals i mercats internacionals, el programa ShortCat és una referència de la producció del curtmetratge català de qualitat.

Notícia via Catalan Films & TV: http://www.catalanfilms.cat/ca/index.jsp