Del 26 al 29 d’octubre neix “CO-” concebut com un festival internacional de cinema i pensament que visibilitza la creació cooperativa, col·lectiva i col·laborativa. Com expliquen els organitzadors “es tracta d’una iniciativa que posa l’accent en obres que neixen a l’empara de formes de producció i gestió associatives i que generen estètiques alternatives i arriscades”.

El festival neix intrínsec a la sala Zumzeig, l’única sala cooperativa d’exhibició cinematogràfica a Catalunya, amb l’objectiu de sondejar el panorama audiovisual de principis cooperativistes i reflexionar-hi; un panorama que consisteix en treballs en format audiovisual de realització conjunta elaborats des d’un lloc diferent al de la lògica de producció vertical i que desafien la noció d’autoria.

Els objectius principals de CO- són:

  • Crear una proposta alternativa de llenguatge i estètiques audiovisuals.
  • Problematitzar les idees canòniques sobre la producció audiovisual.
  • Generar altres maneres de fer que canvien les lògiques de poder verticals.
  • Ser un punt de trobada entre agents del context local i internacional.
  • Generar una perspectiva crítica i situada sobre les pràctiques i els discursos entorn de l’audiovisual.
  • Ser una estructura de suport i visibilització de la creació cooperativa, col·lectiva i col·laborativa.
  • Ser una plataforma de pel·lícules consistents des dels punts de vista artístic, polític i social.

ACCÉS AL PROGRAMA DEL CO- EN AQUEST ENLLAÇ