EURODOC 2024, el programa de formació anual, intensiu i selectiu de formació en profunditat per a productors/es de documentals, ha obert la convocatòria.

Aquest programa de formació permet al participant unir-se a una xarxa sòlida i activa de més de 1.600 membres de 60 països d’arreu del món.

Destinat a productors/es provinents d’arreu del món que tenen un projecte de documental creatiu ambiciós en etapa de desenvolupament, ofereix formació residencial, organitzada en tres sessions presencials d’una setmana (març, juny, octubre) a tres països europeus diferents. El principal objectiu del programa és ajudar els productors en el desenvolupament artístic i econòmic del seu projecte, millorar el seu know-how en matèria de coproducció internacional –implementant així les bones pràctiques del sector–, reforçar les habilitats que requereix la producció independent, i ampliar significativament la xarxa professional.

Sol·licitants elegibles:

Qualsevol productor/a amb anys d’experiència que ja hagi produït, almenys, dos llargmetratges documentals.

Tingues en compte que no se seleccionen productors/es que també estiguin dirigint el projecte cinematogràfic per al qual es postulen.

La sol·licitud s’adjunta a una persona i no a una empresa (socis de l’empresa, etc.) i al productor/a principal, titular principal dels drets del projecte.

EURODOC dona la benvinguda als titulars de projectes, als productors sense projecte i als professionals sènior de la indústria documental.

• Participants “titulars de projectes”: productors amb un projecte cinematogràfic en desenvolupament, que estan preparats per embarcar-se en una nova etapa a la seva carrera (és a dir, han creat recentment la seva companyia de producció o planegen fer-ho). Els productors experimentats també es poden inscriure per ampliar la seva xarxa i enfortir habilitats específiques (desenvolupament artístic, coproducció internacional, coproducció fora d’Europa, etc.). En poques paraules, EURODOC dona la benvinguda a productors júnior i sènior; el que és significatiu per a ells és la seva trajectòria i motivació.

• Productors/es sense projecte: es reserva espai per a un/a productor/a sense projecte específic a cada grup cada any. És possible que no estiguis llest/a per participar amb un projecte que es troba en l’etapa adequada de desenvolupament, però vols assolir una nova escala a la teva carrera.

• Participants “observadors” – tots els professionals de la indústria documental: executius i editors encarregats dels departaments de documentals dels canals de televisió, representants de fons cinematogràfics o institucions que financen pel·lícules de no ficció, que vulguin adquirir experiència sobre què significa produir.

Tipologia de projectes:

EURODOC se centra en el desenvolupament de projectes de cinema documental amb alts estàndards creatius i amb un fort potencial internacional.

No hi ha limitació de gèneres: es consideren tota mena de documentals (assaig, investigació, primera persona, arxiu, documental d’animació, etc.). Pot ser una òpera prima o un projecte escrit per un director molt experimentat. Són elegibles els llargmetratges i les sèries documentals creatives.

Un/a director/a ja ha d’estar adjunt al projecte presentat.

EURODOC utilitza una definició flexible de desenvolupament (primer o tardà), però sol·licita que es proporcioni material visual filmat juntament amb la sol·licitud. El projecte no ha d’estar completament finançat per a l’octubre del 2024, ni estar massa poc avançat per ser presentat a les personalitats clau en la presa de decisions a l’octubre del 2024.

Calendari:

  • 2 al 9 de març del 2024Sessió 1 a Alemanya.
  • 1 al 8 de juny de 2024: Sessió 2 a Escòcia, Regne Unit.
  • 5 al 12 d’octubre del 2024: Sessió 3 a França.

Data límit: 20 de novembre de 2023.

Més informació i formulari de sol·licitud.