Divendres 16 d’octubre és la nova data límit per presentar propostes al 8è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia que convoca de forma conjunta el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) i el col·lectiu professional Guionistes Associats de Catalunya (GAC).
El concurs combina un premi únic, amb una dotació econòmica de 2.000 €, amb premis de suport al desenvolupament de la producció a través de la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna‐URL. Això es tradueix en el desenvolupament del dossier de producció del projecte, incloent-hi l’elaboració d’un pla de treball, un pressupost i una estratègia de finançament.La convocatòria ha estat coordinada des del seu inici pel guionista, productor i docent transmèdia Daniel Resnich, compta amb la col·laboració de Blanquerna‐URL i el suport de Televisió de Catalunya, que promociona el concurs a través dels seus canals de comunicació.Les Bases es poden consultar i descarregar aquí:
Descarrega les bases en català
Descarga las bases en castellano
Una aposta pioneraEl 2013, el MAC i el GAC van sumar esforços per donar visibilitat a un nou format narratiu que tot just aleshores s’estava desenvolupant al nostre país, en sintonia amb el canvi d’hàbits de consum audiovisual. És així com neix la idea de crear el primer concurs transmèdia de tot l’Estat espanyol.Des d’aleshores, aquesta convocatòria ha propiciat el desenvolupament de projectes en l’àmbit de les narratives i les plataformes interconnectades. Són treballs que proposen una narració a través de múltiples plataformes, en què cada element contribueix d’una manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador.
Una trajectòria d’èxitsLa convocatòria sempre s’ha caracteritzat per la maduresa i l’alt nivell qualitatiu de les propostes presentades.Durant tota la seva trajectòria, el Jurat ha encertat a l’hora de distingir projectes que, un cop desenvolupats, han estat reconeguts dins i fora de les nostres fronteres i han gaudit d’una trajectòria d’èxit.