El jurat format per Valérie Delpierre, Isaki Lacuesta, Nausicaa Bonnin, Raül Refree i Ariadna Ribas distingeix una trajectòria atrevidíssima de més de cinc dècades

El productor, director i guionista Lluís Miñarro ha estat distingit amb el  Premi Pepón Coromina, un guardó de l’Acadèmia del Cinema Catala vinculat a la memòria del carismàtic productor català que ha premiat pel·lícules, iniciatives culturals i cineastes com Bigas Luna (2013), Hammudi Al-Rahmoun Font (2014), El camí més llarg per tornar a casa (2015), La Academia de las Musas (2016), Nely Reguera (2017) i el D’A Film Festival (2018).

El proper dia 15 de setembre, l’Acadèmia del Cinema Català farà entrega del guardó en un acte al Club Patí Vela de Barcelona, en el que Carlos R. Ríos, director del Festival de Cinema D’A de Barcelona, conversarà amb Lluís Miñarro sobre la seva trajectòria i sobre el concepte de risc en la creació, la producció i la programació cinematogràfica. Carlos R. Ríos va recollir el 2018 el 6è Premi Pepón Coromina atorgat al Festival D’A, com a aposta arriscada per l’autoria i el nou talent local. Miñarro rebrà el guardó de mans de Marta Molins, Presidenta Honorífica del Premi i vídua del productor que li dona nom.

El jurat d’aquesta setena edició, format per Valérie DelpierreIsaki LacuestaNausicaa BonninRaül Refree i Ariadna Ribas, ha reconegut a casa una trajectòria que acumula distincions a festivals internacionals com Canes, Venècia, Karlovy Vary, Locarno, San Sebastián o Gijón, i que, en paraules del jurat, “personifica com poques tot allò que reivindica el guardó: el risc, la innovació i la creativitat, que han estat per Miñarro una forma de vida. Fundador de cine-clubs als anys 60, crític als 70 i productor des dels 80 d’una filmografia esplèndida i emocionant, Miñarro ens ha fet visible un cinema transfronterer que sense la seva tasca no hauríem tingut a l’abast, o senzillament, no existiria. Des del 2009, Miñarro ha dirigit sis pel·lícules personalíssimes. El títol d’una d’elles, Stella Cadente, estrella fugaç, podria servir-nos per retratar l’esperit lluminós, emocionant i romàntic de l’obra de Miñarro. Però, en realitat, el més insòlit de l’estela Miñarro és que no ha estat fugaç, sinó tot el contrari: una aposta atrevidíssima sostinguda durant més de cinc dècades. Entreguem, per tant, aquest guardó com un gest d’agraïment, i per encoratjar cineastes i espectadors futurs a seguir els camins que Miñarro ha anat obrint”. 

Per a la setena edició del Premi Pepón Coromina, l’Acadèmia ha recuperat com a guardó oficial el disc d’acer que l’artista Àngels Ribé, Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya 2012, va fer per a la primera edició del premi el 2013.