La Fundació Autor de la SGAE organitza la iniciativa amb Amnistia Internacional com a entitat convidada

La Setmana d’Autor uneix música i drets humans a Barcelona del 10 al 13 de desembre

> Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans es durà a terme una trobada en què participaran al voltant de 50 autors, amb Amnistia Internacional com a organisme convidat, i en què es debatrà i es presentaran programes i projectes de sensibilització i defensa dels drets humans.

> Ivette Nadal i Dani Flaco

Promoure l’activitat dels creadors és l’objectiu de la Setmana d’Autor, mostra de música que se celebra des del 1996. En aquesta edició 2012, la Fundació Autor de la SGAE, organitzadora de la iniciativa, ha volgut fer un pas més i aliar el treball dels autors amb la defensa dels drets humans. Amb Amnistia Internacional (AI) com a entitat convidada, i amb la col·laboració de BARNASANTS i de Radio 3 com a mitjà oficial, ha preparat un extens programa de concerts i taules rodones, que es desenvoluparà a onze ciutats espanyoles del 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, al dia 16 del mateix mes.

Amb el lema «Autors pels drets humans», Barcelona, Bilbao, Cadis, Comillas, Osca, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Pontevedra, Sevilla, València i Saragossa acolliran una àmplia mostra de músics emergents i autors consagrats. Entre ells, Ivette Nadal, Dani Flaco, Jabier Muguruza, Aurora Beltrán, José Ignacio Lapido, Shuarma, Arístides Moreno, Amaia Zubiria, Klaus & Kinski, McEnroe, Pedro Guerra, Camerata Flamenco Project, Dr. Sapo, Silvia Penide, Xoan Curiel, Emilio Rúa, Urko Menaia, Chez Luna, La Catedral Sumergida, Enkore, Orquesta Pinha, Gelo Nutopia i Òscar Briz.

La Setmana d’Autor a Barcelona

– 10 de desembre

Seu de la Fundació Autor/SGAE a Catalunya (18.00 hores). Trobada col·loqui amb autors pel Dia Internacional dels Drets Humans.

Per part d’Amnistia Internacional es presentaran dos programes:

– Programa de PROTECCIÓ TEMPORAL DE DEFENSORS/ES D’AMNISTIA INTERNACIONAL. A càrrec de Maria Cañadas, presidenta d’Amnistia Internacional de Catalunya, que estarà acompanyada per la periodista colombiana acollida a Barcelona María Luz Avendaño.

– Programa ELS DRETS SOLIDARIS, una iniciativa impulsada pel músic i compositor Sergio Ramos, president de l’entitat Cultura F de Sant Boi de Llobregat.

A partir d’aquestes presentacions, s’iniciarà un col·loqui entre els assistents amb l’objectiu que es presentin més iniciatives per poder encetar després un debat sobre possibles propostes de futur.

Estan convidats a participar-hi autors i promotors com ara:

Gerard Quintana, Natxo Tarrés, Dani Flaco, Ivette Nadal, Max Sunyer, Dani Negro, Pere Camps, Quico Pi de la Serra, Marina Rossell, Joan Vinyals, Maria Coma, Cris Juanico, Òscar Briz, Lluís Cabrera, Dick Them, Montse Castellà, etc.

– 12 de desembre

Concert d’Ivette Nadal a la sala Harlem Jazz Club (20.30 hores).

– 13 de desembre

Concert de Dani Flaco a la sala Harlem Jazz Club (20.30 hores).

Vídeo «Autors pels drets humans»

La Fundació Autor inaugura aquesta nova edició de la Setmana d’Autor 2012 amb la finalitat d’aliar el treball dels autors amb la defensa dels drets humans. L’objectiu és trobar noves fórmules de trobada i debat a la societat a través de la música i del suport dels autors.

En aquest sentit, un grup d’artistes de reconeguda trajectòria ha apadrinat la Setmana d’Autor d’una manera singular: prestant la seva imatge per a una causa noble. En concret: Najwa Nimri, Lluvia Rojo, La Shica, Anni B. Sweet, Jorge Drexler, Nacho Campillo, Carlos Goñi, Carlos Jean, Javier Corcobado i Javier Ruibal.

«És una qüestió de sentit comú. La millor manera de sentir-se humà és defensant els drets humans. La cultura s’ha de posicionar per ajudar a resoldre els problemes de la societat, i més ara, en aquest temps de crisi», afirma Javier Ruibal. Per la seva banda, La Shica opina que «hem de donar suport a qualsevol causa que contribueixi al desenvolupament adequat de la societat. Jo sóc optimista. Confio en l’ésser humà». Idea en què insisteix Najwa Nimri quan afirma: «Només la imaginació provoca l’esdeveniment. En castellà, la primera persona del verb crear és creer i jo creo».

Tots ells han volgut col·laborar de manera desinteressada en un vídeo que vol difondre un missatge de solidaritat i de compromís.