Continua el cicle de l’Acadèmia Converses del Cinema que ja vàrem presentar la setmana passada amb “Documentals sense fronteres” om podren veure les pel·lícules documentals nominades als XI Premis Gaudí

Això serà Dimarts, 15 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Amb el suport de l’Associació de Productors de Documentals (Pro-Docs)
Amb:

Gustavo Sánchez, director, i Sandra Hermida productora de I Hate NewYork.
Carles Bosch, director, i Tono Folguera, productor de Petitet.
Marta Figueras, productora de Comandant Arian.
Lara Vilanova, directora de fotografia i Cristina Bodelón, productora de Trinta Lumes.

Modera: Neus Ballús, directora de La plaga, Premi Gaudí a la Millor pel·lícula el 2014.

Els documentals finalistes als XI Premis Gaudí han copsat el pols del món a Síria, Estats Units, Galícia i Catalunya. Aquesta collita sense fronteres, que ens ha fet viatjar del barri barceloní del Raval al setge de Kobane, del Nova York més underground a món rural d’El Courel, continua sacsejant els límits, a voltes imperceptibles, del gènere de la no ficció. El proper dimarts 15 de gener, en una conversa moderada per la directora Neus Ballús, tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà els quatre títols nominats a Millor Pel·lícula Documental a l’onzena edició dels Premis de l’Acadèmia: I Hate New York, Petitet, Comandant Arian i Trinta Lumes. Veus noves i consagrades de l’escola catalana, reconeguda i premiada any rere any en l’àmbit estatal i internacional, compartiran amb el públic les claus d’aquestes produccions.

Pel·lícules per a televisió amb segell català
Les pel·lícules per a televisió nominades als XI Premis Gaudí

Dijous, 17 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Amb el suport del Clúster Audiovisual de Catalunya i l’Associació de Productores Audiovisuals de Ficció (ProFicció)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a confirmacions@academiadelcinema.cat

El muntatge, les costures invisibles del cinema
Els muntadors i muntadores nominats als XI Premis Gaudí

Dijous, 24 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Coorganitzada amb l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya (AMMAC)

Amb:

Sílvia Munt, directora, i Àngels Masclans, productora de Vida privada
Lluís Maria Güell, director, i Albert Sagalés, productor de Vilafranca.
Pere Roca, productors d’El nom.
Ferran Cera, productor de De la ley a la ley.
Modera: Àlex Gutiérrez, periodista. Cap de la secció Mèdia del Diari Ara.

La conversa amb creadors i creadores dels quatre títols nominats a Millor pel·lícula per a televisió als XI Premis Gaudí – De la ley a la ley, Vida privada, El nom i Vilafranca – tindrà lloc el dijous 17 de gener. La ficció televisiva no seriada és un element essencial per al nostre ecosistema cinematogràfic i per al futur de la versió original catalana. Directors i productors amb una dilatada trajectòria en els formats per a televisió prendran la paraula en la tercera trobada, amb l’objectiu d’analitzar els quatre llargmetratges finalistes, el segell de la producció televisiva catalana i els reptes que afronta un mercat clau per a la nostra indústria.

El muntatge, les costures invisibles del cinema
Els muntadors i muntadores nominats als XI Premis Gaudí

Dijous, 24 de gener de 2019, a les 18.30 hores
Lloc: SGAE Catalunya (Passeig Colom, 6. Barcelona)
Coorganitzada amb l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya (AMMAC)
Accés lliure. Es prega confirmació prèvia a confirmacions@academiadelcinema.cat

Amb:

Ana Pfaff, muntadora de Con el viento.
Bernat Vilaplana, muntador de Jurassic World: El Reino Caído.
Liana Artigal, muntadora de Les distàncies.
Sergi Dies, muntador d’Entre dos aguas.
Modera: Pau Atienza, muntador i vocal de comunicació de l’AMMAC.

L’última de les converses estarà protagonitzada pels nominats i nominades a Millor muntatge als XI Premis Gaudí, un dels oficis més invisibles del nostre cinema pel gran públic però històricament dels més reconeguts a nivell internacional. Quatre professionals de gran prestigi dins i fora de Catalunya compartiran el procés creatiu i tècnic que hi ha darrere de produccions tan diferents com Jurassic World: El Reino Caído, Entre dos aguas, Con el viento i Les distàncies. La trobada, que tindrà lloc el 24 de gener, està impulsada per l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya, en lluita des del passat mes d’octubre per la difusió i revalorització de la seva tasca i la paritat en el sector.