La productora Brutal media, amb èxits com El Foraster de Quim Masferrer, la sèrie Les de l’hoquei, o el programa Això no és una cançó de Ramon Gener, ha explicat que des del 20 de març forma part de BBC Studios. D’aquesta manera, la companyia nascuda l’any 2009 i liderada per Raimon Masllorens, passarà a convertir-se en la branca de producció a Espanya de la companyia audiovisual de la cadena pública del Regne Unit.

L’acord permetrà a Brutal Media adaptar formats de la cadena britànica com Dancing with the Stars que actualment s’emet a Telecinco amb el nom de Bailando con las estrellas, entre d’altres. Per la seva banda, la productora britànica distribuirà i produirà els formats de Brutal Media fora de l’Estat.

En declaracions a l’ACN, el director de Brutal Media, Raimon Masllorens, garanteix que seguiran produint en català, una de les “prioritats” que estableix el mateix acord, sobretot, quant a projectes per al 3Cat: “La BBC té molt clar que la llengua no és un impediment, el que importa són els continguts de prestigi i qualitat”.

“Estem segurs que aquesta unió representa una oportunitat increïble per a tots nosaltres i per al nostre futur. Amb aquest acord, obrim les portes a un món d’oportunitats noves i emocionants. La reputació de BBC Studios i la nostra passió per la producció audiovisual s’uneixen per crear un equip més fort i competitiu”, assegura Brutal Media en un comunicat.