Un any més, la ciutat de Barcelona es col·loca com a un punt de trobada internacional de reflexió sobre els audiovisuals infantils: la setmana vinent (del 12 al 20 de novembre) es celebra la XVI edició dels Actes de l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI) on experts de tot el món analitzaran i debatran al voltant dels valors dels audiovisuals entre els més petits. L’OETI preveu la participació de més de 1500 nens durant la setmana.
 
En La cerimònia inaugural es projectarà “Les aventures de´n Tadeo Jones”, producció espanyola d’animació més taquillera de la història, on hi assistiran 250 alumnes de Barcelona.  El productor del film Edmon Roch i la representant de TVC Laia Gimó seran els encarregats de donar les paraules de benvinguda per fer reflexionar als assistents sobre la importància de les pantalles en el imaginari i en la creació de valors del nens.
 
Vídeo mostra OETI FIAB 2012 08 de Novembre de 2012- L’Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI) inaugura el proper dilluns 12 de novembre la XVI Edició de la Setmana de les Pantalles Sanes.  L’OETI treballa per assolir que els nens i nenes tinguin criteri audiovisual i que els programes de televisió, i per extensió els audiovisuals (videojocs, internet o telèfons mòbils, entre d’altres) destinats als nens siguin formatius, educatius i entretinguts. Amb aquest objectiu celebra, del 12 al 20 de novembre a Barcelona, el Festival Internacional de l’Audiovisual de Barcelona (FIAB), el Fòrum Mundial de la TV Infantil i les Jornades de l’Observatori.
 La projecció de la pel·lícula d’animació espanyola més taquillera de la historia “Les aventures de´n Tadeo Jones”  obrirà la cerimònia inaugural el proper dilluns dia 12 de novembre a les 10h al Cinema Comèdia de Barcelona. A l’acte hi assistiran uns 250 alumnes de  l´Escola Sagrat Cor Sarrià i de l´Escola Drassanes que a més de veure el film,  podran escoltar les paraules del productor de la pel·lícula Edmon Roch i de la productora executiva de programació infantil de TVC Laia Gimó, que faran preguntes per fer reflexionar els assistents sobre la importància de les pantalles en el imaginari i en la creació de valors del nens.
Actes de la  XVI Setmana de les Pantalles Sanes de l´OETIEl actes de l’edició d’enguany de l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil inclouen el XVI Festival Internacional de l’Audiovisual de Barcelona (FIAB), on es preveu l’assistència de més de 1500 alumnes de diferents escoles de Catalunya. El FIAB tindrà lloc a partir de dimarts 13 fins el divendres 16 de novembre al Caixa Fòrum -Centre social i cultural de l´Obra Social la Caixa a Barcelona-. Sota el títol Valors, Tecnologia i Generacions es projectaran produccions audiovisuals tan nacionals com internacionals, entre elles algunes produïdes pels propis nens en el marc de l’alfabetització audiovisual. Entre elles hi destaquen  “The Gruffalo” —nominada al Óscars al 2011—, “Floquet de neu” —producció catalana nominada al premis Gaudí 2012 a millor pel·lícula d’animació—, “Papá, soy un zombi” —1er premi Enfants Terribles al FIC de Gijón— o “De mayor quiero ser soldado” —menció especial de l´Unesco  OCCAM-CICT—. Valors, innovació, TIC aplicacions pedagògiquesLa Ciberètica, els ebooks, les funcions pedagògiques de les aplicacions o els nens com a productors audiovisuals son alguns del temes que es tractaran de forma paral·lela en la XVI edició del Fòrum Mundial de TV Infantil (dijous 15 de novembre) i en les XII Jornades de l’OETI. Aquest actes, que giren entorn a Valors, Tecnologies i Generacions i Les cultures pedagògiques de la comunicació, es duran a terme a l´Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, on experts de tot el món debatran al voltant de la influència dels audiovisuals en els nens.  Entre els ponents hi ha perfils tan nacionals com internacionals: el guanyador dels Premis Medea 2011 de la Unió Europea Paul Maher (Simply Music), Josep-Lluís Micó de l’Observatori de Valors d’ESADE o Chris Schuepp (One Minutes Junior) de Unicef Germany. Enguany aquestes activitats queden emmarcades dins les activitats Media i comptem amb el suport de Media Antena Catalunya.  La XVI Setmana de les Pantalles Sanes es tancarà el dia 20 de novembre, dia internacional de la declaració dels drets dels infants, amb la celebració de la Cerimònia de Cloenda al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’entrega de premis del Festival i les conclusions del Fòrum i les Jornades. <<Click aquí per accedir al programa d’activitats de L’OETI>>
MÉS INFORMACIÓ SOBRE L’OETIL’Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI) és una entitat independent sense afany de lucre creada l’any 1997 i que enguany celebra el seu setzè aniversari. L’objectiu principal de l’OETI és aconseguir que els nens i nenes tinguin criteri audiovisual i que els continguts de tots els mitjans audiovisuals dirigits a la infància i a la joventut siguin ètics, és a dir, que siguin informatius, educatius i entretinguts. L’OETI agrupa el Festival Internacional de l’Audiovisual de Barcelona (FIAB), el Fòrum Mundial de la TV Infantil(FMTI) i les Jornades de l’Observatori (JOB). Les tres seccions són autònomes, però alhora s’interrelacionen. Al llarg de l’any l’OETI organitza i impulsa tan a Espanya com en diferents països del món i amb el suport i la col·laboració d’organismes internacionals, la celebració de conferències, Jornades, cursos i projeccions, entre d’altres coses per debatre i treballar. www.oeti.org