Dimarts 20 de juny arrenca la tercera edició del Promercat- València Film Market, impulsat per l’Institut Valencià de Cultura. Un mercat audiovisual especialitzat en la coproducció, i que s’iniciarà amb una jornada dedicada als projectes audiovisuals en llengua catalana. Aquesta primera jornada comptarà amb diverses taules rodones, amb la participació de directius de TV3, À Punt i RTVE, així responsables de l’Institut Valencià de Cultura i l’ICEC. Posteriorment, es presentaran 11 projectes de llargmetratges de ficció i una sèrie, darrere de les quals hi ha majoritàriament productores valencianes, però també catalanes i una balear.

Les tres jornades del Promercat se celebraran al saló d’actes de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), coorganitzador del mercat amb la col·laboració de Cinema Jove i À Punt. La segona i tercera jornada estaran dedicades a les produccions d’àmbit estatal, amb la presentació de 12 projectes, i a la distribució, amb cinc projectes més, que també faran el seu “pitch”. A més, es faran reunions individualitzades, porganitzades per l’associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE. I per nové any consecutiu, l’EDAV i la Fundació SGAE organitzen l’esdeveniment ‘One to One’ per a projectes d’autors i productors valencians a la recerca d’un productor o coproductor.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha volgut destacar que “és important que les productores valencianes puguin coproduir pel·lícules procedents d’altres territoris. El propòsit final de Promercat és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció”. Pel que fa a les sinergies establertes, la coordinadora de Promercat, Joana Chilet, ha destacat que “hem aconseguit enguany una cooperació molt més estreta amb À Punt Mèdia, perquè la televisió autonòmica és indispensable a l’hora d’impulsar molts dels projectes de coproducció valencians i en valencià”. Chilet ha subratllat el paper estratègic d’aquest mercat, definint-lo com a “espai de trobada per als professionals de l’audiovisual de tot el món que busquen, entre nosaltres, acords de coproducció, distribució o exhibició de les seves produccions”.

Promercat compta també amb la col·laboració de Televisió de Catalunya (TV3), Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Màlaga Festival Industry Zone (MAFIZ), Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), Fundació SGAE, Adapta Market, Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i València Film Office.

Un element de gran rellevància és que aquest mercat hi col·laboren totes les associacions de productors de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià: Productors Audiovisuals Valencians (PAV), Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents (AVANT), Associació Valenciana de Productores Independents (AVAPI), Associació Alacant Audiovisual (AAA), Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), Productors Audiovisuals Federats (PROA) i Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).