Segons ha informat Alex Gutierrez al diari ARA la “Corpo” està plantejant-se un possible trasllat al complex de les Tres Xemeneies, a cavall entre Sant Adrià i Badalona, que, junt amb l’Edifici Turbina i una sèrie d’espais adjacents, sumen 50.000 metres quadrats disponibles. Én aquest espai destinat al Catalunya Media City, que vol situar el país al mapa audiovisual europeu, es planteja aquest possible trasllat que implicaria deixar un espai a Sant Joan Despí de gran interés immobiliari.

Com es sabut al complex de les 3Ximeneis es preveuen espais de platós, espais de producció, i centres de formació. Segons l’ARA “com que es tracta d’un equipament ambiciós impulsat principalment per la Generalitat, segons ha pogut saber l’ARA, la Corporació estudia aquestes setmanes si tindria sentit donar per amortitzades les instal·lacions de Sant Joan Despí i traslladar part o tot l’ens fins allà”.

SATURACIÓ D’ESPAIS A SANT JOAN DESPI

De fet, al mateix artcle s’explica que “L’últim debat electoral de TV3 no es va celebrar a Sant Joan Despí, sinó en un plató que MediaPro té al seu edifici corporatiu, a l’altra punta de l’avinguda Diagonal. Això li va comportar a la CCMA haver de pagar a Media Pro 152.900 euros pel lloguer de l’espai i l’equip tècnic i de producció que gestiona la instal·lació, que va servir també per fer el programa especial de la nit electoral. El contracte es va licitar per concurs i MediaPro va ser l’única empresa que s’hi va presentar. Com que la reserva d’espai es va fer des del 8 al 31 de maig, el cost per dia va ser de 6.650 euros.

Seguint aquest fil argumental s’explica que “la solució d’emergència ha posat en evidència la saturació d’espais que viu la televisió pública catalana. El plató més gran de TV3 és el número 1, però ha estat tot el trimestre ocupat pel programa Eufòria i és un set massa complicat per poder-lo muntar i desmuntar per a cada emissió. El canal compta amb deu platós més, que sovint acullen més d’un programa, amb dimensions que van dels 10 als 800 metres quadrats. Tot i els sudokus per quadrar la producció dels diferents espais televisius, la saturació fa que la Corporació tingui llogats de manera permanent tres platós més, amb un cost anual de 915.693 euros”

.

De moment aquest possible trasllat “només s’està en fase de debat i de cap manera seria una operació immediata, per bé que les fonts consultades admeten que les mirades apunten allà. El trasllat, a més, no tindria per què ser total: una part significativa del Catalunya Media City seran platós i infraestructures, així que una possibilitat analitzada és decretar la mudança només de la part de producció”.