Dissabte 21 de desembre és el dia més curt de l’any, i també El Dia Més Curt a Catalunya, una reivindicació del cinema curt del nostre país. Es tracta d’un esdeveniment internacional que ja s’ha celebrat amb èxit en d’altres països europeus i que arriba al nostre país amb diferents projeccions gratuïtes per tot el territori. Enguany ens sumem a la iniciativa per organitzar a Catalunya aquest gran esdeveniment juntament amb diferents entitats del sector.

Videolab actua com a patrocinador d’aquesta activitat i ha portat a terme les còpies en Blu-Ray dels curts que es mostraran. També des de l’Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya (CI&VI Festivals de Cinema), el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), i Marvin & Wayne, distribuïdora de curtmetratges i membre fundador de l’AIC (Asociación de la Industria del Cortometraje); fem una acció conjunta a diversos espais de BARCELONA – CATALUNYA i celebrar [ED+C] EL DIA MÉS CURT.

L’objectiu principal és donar a conèixer el curtmetratge al públic majoritari a través d’una acció de gran repercussió mediàtica i social: un esdeveniment obert, al que poden sumar-se s’hi tant els agents de la gestió cultural com qualsevol ciutadà a nivell particular. Tothom pot participar-hi, creant un esdeveniment en la seva localitat i animant a altres persones a gaudir d’una activitat cultural, entretinguda i gratuïta.

Es tracta d’una festa entorn del Cinema Curt en la qual esperem que hi participin tots els agents del món del cinema i la cultura: directors, productors, festivals de cinema, ajuntaments, centres culturals, associacions, institucions, televisions, etc.
Una autèntica reivindicació del cinema curt.