Les produccions televisives, una nova empenta per a les empreses instal·lades al Parc.

Aquest any, dues produccions televisives de llarga durada han gravat els seus programes als platós del Parc. Es tracta de ‘El número uno’ i ‘Uno de los nuestros’ (a l’actualitat al plató 1), dos concursos musicals produïts per Gestmusic/Endemol per a Antena 3 i TVE, respectivament. La presència de produccions televisives als platós del Parc, amb tota el moviment de grups de professionals i serveis que es posen en marxa amb cada rodatge ha suposat un nou impuls per a l’activitat audiovisual que habitualment ocupa les instal·lacions del Parc Audiovisual i carrers de la ciutat.

Per les seves característiques, aquestes produccions televisives han permet a un gran nombre de ciutadans assistir de públic i conèixer de prop una gravació a plató i també ha suposat un augment en el nombre de col·laboracions entre les empreses instal·lades al Parc i les produccions que acull, amb les productores o amb els reconeguts artistes que intervenen en elles. Un procés de col·laboracions en cadena al qual des del Parc sempre s’ha posat èmfasi.

Moda, càtering, música…

L’empresa d’alta costura ‘Losson Couture‘ amb una gran trajectòria i molt reconeixement a l’ambient de la moda i els espectacles porta anys treballant per a produccions audiovisuals, personalitats del món del cinema i la TV fent el vestuari i l’estilisme. Els seus dissenys s’han vist a diversos esdeveniments com ara els lliuraments dels Premis Goya i Gaudí i també en produccions teatrals, cinematogràfiques i televisives. A ‘El número uno’, Losson va fer els vestits de la presentadora Paula Vázquez i Mónica Naranjo (jurat) i recentment ha tornat a dissenyar el vestuari de la cantant que llueix al programa ‘Tu cara me suena’, també de Gestmusic. Tota la imatge televisiva de Naranjo al programa serà responsabilitat de Losson Couture per expressa petició de la cantant. Al concurs de corals de TV3, ‘Oh happy day’ (amb participació de molts terrassencs) una de les integrants del jurat, l’actriu Sílvia Abril (que també va rodar ‘Spanish Movie’, al plató 1 el 2009), ha estrenat fa uns dies vestuari exclusiu dissenyat per l’empresa que té situat el seu atelier al Parc.

Per la seva banda, el ritme de produccions a les quals presta serveis de càtering l’empresa Par-ILL, Catering, SL, que gestiona el restaurant ‘Première’ del Parc Audiovisual, continua molt actiu. A més de donar servei especialitzat a les produccions audiovisuals, esdeveniments socials o esportius i rodes de premsa que acull el Parc periòdicament, Par-ILL actualment també ofereix el càtering del programa ‘Tu cara me suena’ en actual emissió.

Una altra empresa que ha intervingut en produccions al Parc ha estat Barcelona Clàssic Concert, dirigida per Joan Martínez Colàs. Per la seva activitat de foment de la música, els espectacles i la formació musical d’alt nivell apropada a la ciutadania, disposa d’una sèrie d’instruments al seu abast que han ofert en alguna ocasió a les productores per cobrir necessitats sorgides a les gravacions.

Totes les produccions acollides al Parc i Terrassa, promouen tota una xarxa de col·laboracions que, d’una manera o una altra, generen uns importants beneficis econòmics i d’activitat constant i atorguen també reconeixement i una inestimable línia de contactes dins l’entorn professional.