El FIC-CAT convoca en la seva 16a edició una jornada de pitch de projectes en llengua catalana. S’admetran llargmetratges i curtmetratges, tant de ficció com de documental.

Els objectius de la convocatòria són: Accionar noves propostes de cinema en català, fer xarxa entre professionals que vulguin apostar pel cinema en català, fer xarxa entre professionals del territori, • donar visibilitat a nous talents (sense límit d’edat), donar espai a nous projectes en llengua catalana, donar eines i recursos a nous talents i estudiants de cinema i audiovisual i posicionar Roda de Berà al mapa del sector.

Requisits generals

Només s’acceptaran projectes en llengua catalana, en qualsevol de les seves variants. S’acceptarà la utilització parcial d’altra o d’altres llengües quan aquest ús estigui justificat en el context global de l’obra.

Els projectes poden ser llargmetratges o curtmetratges, tant de ficció com de documental. S’accepten projectes d’animació i videocreació.

Inscripció: A través d’aquest formulari.

*Cal tenir iniciada la sessió de Gmail per accedir al formulari.

S’haurà de presentar un dossier de projecte amb tot allò que es demana en aquest document

Important: El dossier ha de ser un únic document en format PDF i de tamany inferior a 10 Mb. 

Cada projecte inscrit pot tenir fins a dues persones associades. Amb la presentació del projecte, les persones associades es comprometen a assistir a la jornada de pitch en cas de resultar seleccionats/des.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar a info@fic-cat.cat.

Criteris de selecció

Un comitè de selecció del FIC-CAT triarà un màxim de 5 projectes, que participaran en una jornada de pitch davant empreses productores, i que se celebrarà dijous 6 de juny al Casal Municipal de Les Monges, a Roda de Berà, durant la setmana de celebració del Festival.

El comitè de selecció estableix els següents criteris per a la tria de projectes:

• Qualitat, potencial i viabilitat del projecte.

• Foment de la inclusivitat i sostenibilitat.

• Es valorarà que els projectes tinguin ja algun/a productor/a associat/da.

• Es valorarà que les persones participants provinguin de les Comarques Tarragonines.

Premi

La jornada de pitch comptarà també amb un jurat format per persones rellevants de diferents disciplines del panorama audiovisual. 

El jurat serà qui triarà el projecte guanyador, que rebrà un servei d’assessorament a càrrec d’Efímero Films.

Calendari

En el moment de publicació d’aquestes bases, dimarts 19 de març, s’obre la convocatòria de recepció de projectes, que romandrà oberta fins al divendres 19 d’abril

Un comitè de selecció triarà un màxim de 5 projectes i farà pública la selecció a mitjans del mes de maig. 

La jornada de pitch de projectes en llengua catalana s’emmarca en les activitats professionals del FIC-CAT 2024 i tindrà lloc dijous 6 de juny al matí, durant la setmana de celebració del festival, al Casal Municipal Les Monges de Roda de Berà. La jornada constarà d’una xerrada, la presentació de projectes, i un còctel final amb temps per al ‘networking’.

Més endavant es donarà a conèixer el programa detallat de la jornada, així com les empreses i entitats participants i col·laboradores.

https://www.fic-cat.cat/activitat/pitch-de-projectes-en-llengua-catalana