El Zoom, Festival Europeu de Cinema per a TV celebra 10 anys apropant al públic el millor cinema creat per a la petita pantalla fet a Europa

Per celebrar la 10a edició, el Zoom ha organitzat una festa amb els actors, directors i productores que han participat en el Festival aquets 10 anys. La festa tindrà lloc el dilluns 19 de novembre a la Fàbrica Moritz de Barcelona

El certamen ha rebut un total de 37 films procedents, entre d’altres països, d’Alemanya, Croàcia, Holanda i Espanya. De les 37 pel·lícules inscrits se n’han seleccionat vuit que competiran a millor telefilm

El ZOOM Festival 2012 presenta l’edició amb més representació espanyola: cinc de les es vuit pel·lícules a concurs són de producció espanyola

Les tres mini-sèries espanyoles que competeixen a la secció oficial són: l’últim treball d’Agustí Villaronga “Carta a Eva”, la darrera producció de Manuel Ríos “Rescatando a Sara” i l’adaptació de Lluís-Maria Güell “Olor de Colònia”, inspirada en la novel·la de Sílvia Alcántara

Per celebrar les 10 edicions del Festival, el Zoom ha programat tres dels telefilms més destacats que han passat per el Festival, anomenant la secció Re-Zoom

El Festival atorgarà dos premis amb una dotació econòmica de 3.500€ i 1.500€ al Millor Telefilm i a la Millor mini-sèrie de la secció oficial. El Jurat oficial també atorgarà els premis sense dotació econòmica al Millor Director i al Millor Guió, i el Jurat Jove atorgarà el Premi ZOOM al Millor Telefilm

El Premi a Millor Sèrie Espanyola que atorga el Jurat de la Crítica recau aquest any a la gran sèrie “Gran Hotel”

Els Premis Trajectòria de la 10a edició són: Lluís Homar, Carmen Machi i TV3

Per altra banda el Premi Sita Murt aquest any recau a Elena Furiase, que estarà a Igualada el dissabte 1 de desembre per rebre el premi

Finalment el Premi Tu ets la Tele d’aquesta 10a edició és per al mític i entranyable concurs televisiu “Un, dos, tres, responda otra vez”, creat fa 40 anys

El Zoom segueix essent el millor aparador per presentar les produccions televisives i conèixer com són les produccions. Aquest any es faran ZoomClass de dues sèries que donaran que parlar: la sèrie d’animació “Històries del Barça” i la lowcost “Pop Ràpid”, sèrie de la que es presentarà la segona temporada

10 anys promocionant els llargmetratges televisius: el festival Zoom és l’únic a l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió que es fa a Europa. Les sèries televisives són un format en auge i desperten un gran interès entre els professionals de l’audiovisual i el públic

Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió, és l’únic festival de l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió europeu. Va néixer l’any 2003 amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer la producció audiovisual que es fa a Europa, posant especial atenció als llargmetratges de ficció televisiva.

El Zoom va néixer i es va presentar com a Mostra Europea de Telefilms i Cinema amb la voluntat de ser un aparador dels treballs de ficció televisiva emergent a tot Europa. L’any 2005 es va estrenar com a Festival Europeu de Telefilms, sent el primer festival dedicat a la ficció televisiva que es feia a l’estat espanyol. Des de llavors, s’han inscrit desenes de tv-movies arribades de diferents punts d’Europa, especialment d’Alemanya, que ha estat el país que més representació té en el palmarès del Festival.

El festival aposta per aquesta disciplina tan singular i única per què té poca presència a la gran pantalla. El cinema per a televisió té poca difusió degut a què un cop els films s’emeten per antena, tenen poc recorregut i rarament es traslladen al cinema.

El festival té, per tant, com un dels seus objectius, el de donar vida i trajectòria a aquestes produccions audiovisuals, donant-les a conèixer i exhibint-les a la gran pantalla. El certamen vol afavorir també el intercanvi entre professionals del món audiovisual  europeu. Per això es programen paral·lelament una sèrie d’activitats que fomenten les relacions professionals. Un altre dels objectius del festival és dinamitzar l’oferta cultural la comarca de l’Anoia i convertir la seva capital, Igualada, en el punt de referència de l’audiovisual català i europeu.

El Festival Zoom és una iniciativa privada organitzada des de l’Ateneu Igualadí i compta amb el patrocini oficinal d’Unnim, amb el suport de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia i la col·laboració d’empreses privades de la ciutat d’Igualada.

ELS PREMIS
El festival, pioner en la seva categoria, atorga un total de 5.000 € en premis als telefilms a concurs. El Jurat Oficial, composat aquest any per, Jaume Santacana, Rafa Montesinos, Roger Coma, Carmen Fernández Villalba i Assumpta Serna, atorga els Premis Zoom al Millor Telefilm i a la Millor Minisèrie (premi creat la passada edició) amb una dotació econòmica de 3.500€ i 1.500€ respectivament. El Jurat Oficial també concedeix els premis al Millor Director i Millor Guió, sense dotació econòmica.

El Jurat Jove del Zoom, està composat per estudiants de diferents instituts d’Igualada i presidit per un professional del món audiovisual  que aquest any serà Sergio Caballero, atorga el premi a la Millor Telefilm. El Jurat de la Crítica, composat per Toni de la Torre, Cipriano Torres, Pepe Colubi i Manuel de Luna, atorga el premi a la Millor sèrie espanyola estrenada la temporada 2011-2012, que aquest any ha recaigut en la multipremiada sèrie “Gran Hotel”.

A més, el certamen també lliura els Premis a la Trajectòria Professional a dues personalitats del panorama audiovisual i a una productora, aquest any els premiats són Lluís Homar, Carmen Machi i TV3. El Premi “Tu ets la tele”, que s’atorga a un personatge o programa que hagi marcat la vida dels espectadors enguany recau a l’inoblidable concurs “Un, dos, tres… responda otra vez”, creat fa 40 anys per Chicho Ibáñez Serrador. I finalment el Premi Auguri Sita Murt, a una jove promesa de la interpretació femenina aquesta 10a edició se li atorgarà a Elena Furiase que visitarà Igualada per estar a la Gala de premis del dissabte 1 de desembre.

PROGRAMACIÓ OFICIAL ZOOM 2012:
Croàcia per primer cop al festival, Silvia Munt presenta el seu nou telefilm ‘Mentiders’ i Ricard Reguant ha posat imatges al reconegut ‘El retaule del flautista’, entre moltes altres produccions seran presents al Zoom 2012

Entre les 37 produccions que han arribat de França, Holanda, Alemanya i Espanya, l’organització n’ha seleccionat vuit que competiran a la Selecció Oficial de la desena edició del festival,  cinc són de producció espanyola, una croata i tres alemanyes.

Croàcia es presenta per primera vegada al Zoom i ho fa amb una pel·lícula inquietant, titulada ‘Çaça’ (Pare), del multi premiat director Dalibor Matanic. Les dos cintes procedents d’Alemanya, una d’elles en coproducció amb Àustria, són ‘Voices from the past’ (Veus del passat) i ‘Hannas Entscheidung’ (La decisió d’Hanna), impecables produccions que expliquen històries que profunditzen en el comportament humà. Això ho fa també, d’una manera amable, la nova tv-movie de Sílvia Munt, ‘Mentiders’, una de les cinc cintes espanyoles que participen en el festival i que està signada, com gairebé totes, per noms de prestigi a l’industria audiovisual. Aquest és el cas, especialment, de ‘La conspiración’, en la que dos pesos pesants del cinema com el director Pedro Olea i el productor i guionista Elías Querejeta expliquen els fets que van fer desembocar la Guerra Civil espanyola.

Un nom imprescindible en l’escena musical catalana i espanyola com és Ricard Reguant posa imatges a l’esperada comèdia musical ‘El retaule del Flautista’, amb Joan Pera, Carles Canut i Gisela. La també actriu Laura Mañà torna a apropar-nos a una dona amb coratge i, després de revisar la vida de Clara Campoamor, ens apropa a la figura de l’escriptora gallega Concepción Arenal amb ‘Concepción Arenal, la visitadora de presons’. La cinquena tv-movie ‘Simbad’, de producció espanyola, ve de Galicia i envia missatge d’esperança de la mà d’Antón Dobao.

Aquest any les tres mini-sèries a competició són, ‘Olor de Colònia’ de Lluís- Maria Güell mini-sèrie inspirada en la novel·la homònima de Sílvia Alcántara, ‘Carta a Eva’ la última producció d’Agustí Villaronga i finalment ‘Rescatando a Sara’ dirigida per Manuel Ríos.

RE-ZOOM
El Festival Zoom per celebrar els 10 anys del certamen ha programat tres dels telefilms més destacats que han passat pel festival incloent-los en una nova secció Re-Zoom.

Els tres telefilms són: ‘Die Hebamme – Auf Leben und Tod (La Llevadora)’ de la famosa directora alemanya Dagmar Hirtz, que va recollir tots els premis del Zoom 2010, ‘La Nourrice’ tres vegades premiada al Festival de Luchon i que es va poder veure al Zoom 2004 i finalment ‘Tempus Fugit’ d’Enric Folch que ha estat el telefilm estatal amb més premis obtinguts en l’àmbit internacional i que es va poder veure al Zoom 2004.

ZOOM JOVE
Com cada any el Zoom Festival dóna cabuda també als curtmetratges dins la secció Zoom Jove, on es podran veure set propostes diferents; El verano que fuimos a la playa d’Abel Castro, La Culpa de David Victori, Rojo de Jordi Pastor, Un chico raro de Javi Camino, El meu pare és Björn Borg d’Elisabet Rodríguez, El Barco Pirata de Feranando Trullols i Ahora no puedo de Roser Aguilar.

CONVERSES AMB: WEBSÈRIES
Aquesta secció vol donar la oportunitat de debatre i parlar a fons d’un tema o un projecte en particular. Aquest any el tema a parlar són les Websèries, un nou suport que any rere any va agafant més rellevància. Joves productors de Catalunya han apostat per aquest format. Conversarem amb realitzadors de diferents Webseries d’èxit sobre el procés de creació, producció, i les noves vies de finançament; el crowfunding. Moderat per la periodista igualadina, Marta Berenguer.

ZOOM ESPECIAL
Cada any el Festival Zoom programa una sessió especial on es passa un telefilm o sèrie per a televisió d’absoluta primícia, aquest any la sèrie escollida és la nova temporada de “Pop Ràpid” de Marc Crehuet.

ZOOM CLASS i ZOOM DIDÀCTIC
Les Zoom class aniran a càrrec de Marc Crehuet i Josep Bernal. Marc Crehuet és el creador, director i guionista de la sèrie “Pop Ràpid” que donarà a conèixer tots els detalls de creació i producció de la sèrie low cost que es va poder veure per TV3. Una sèrie moderna, punyent i ajustada econòmicament al seu temps.

Per la seva banda Josep Bernal parlarà de la concepció i el desenvolupament de la nova sère d’animació inspirada en els jugadors del primer equip del Barça Barça Stories.

Com cada any el Zoom vol acostar a les escoles i als més petits una producció que destaca per el seu caràcter didàctic i pedagògic, amb aquesta edició la pel·lícula escollida és “Els cadells i el codi de Marco Polo” de Sergio Manfio, amb les veus de Carlos Latre, Cristina Mauri i Roger Pera entre d’altres.


CASTELLANO

El Zoom, Festival Europeo de Cine para Televisión celebra 10 años acercando al público el mejor cine creado para la pequeña pantalla hecho en Europa

Para celebrar la 10 ª edición, el Zoom ha organizado una fiesta con los actores, directores y productoras que han participado en el Festival estos 10 años. La fiesta tendrá lugar el lunes 19 de noviembre en la Fábrica Moritz de Barcelona

El certamen ha recibido un total de 37 filmes procedentes, entre otros países, de Alemania, Croacia, Holanda y España. De las 37 películas inscritas se han seleccionado ocho que competirán a mejor telefilm

El ZOOM Festival 2012 presenta la edición con más representación española: cinco de las se ocho películas a concurso son de producción española

Las tres mini-series españolas que compiten en la sección oficial son: el último trabajo de Agustí Villaronga “Carta a Eva”, la última producción de Manuel Ríos “Rescatando a Sara” y la adaptación de Lluís-Maria Güell ” Olor de Colonia “, inspirada en la novela de Silvia Alcántara

Para celebrar las 10 ediciones del Festival, el Zoom ha programado tres de los telefilmes más destacados que han pasado por el Festival, llamando la sección Re-Zoom

El Festival otorgará dos premios con una dotación económica de 3.500 € y 1.500 € al Mejor Telefilm ya la Mejor miniserie de la sección oficial. El Jurado oficial también otorgará los premios sin dotación económica al Mejor Director y al Mejor Guión, y el Jurado Joven otorgará el Premio ZOOM al Mejor Telefilm

El Premio a Mejor Serie Española que otorga el Jurado de la Crítica recae este año en la gran serie “Gran Hotel”

Los Premios Trayectoria de la 10 ª edición son: Lluís Homar, Carmen Machi y TV3

Por otra parte el Premio Sita Murt este año recae en Elena Furiase, que estará en Igualada el sábado 1 de diciembre para recibir el premio

Finalmente el Premio Tu eres la Tele de esta 10 ª edición es para el mítico y entrañable concurso televisivo “Un, dos, tres, responda otra vez”, creado hace 40 años

El Zoom sigue siendo el mejor escaparate para presentar las producciones televisivas y conocer cómo son las producciones. Este año se harán ZoomClass de dos series que darán que hablar: la serie de animación “Historias del Barça” y la lowcost “Pop Rápido”, serie de la que se presentará la segunda temporada

10 años promocionando los largometrajes televisivos: el festival Zoom es el único en España dedicado a reconocer el cine para televisión que se hace en Europa. Las series televisivas son un formato en auge y despiertan un gran interés entre los profesionales del audiovisual y el público

Zoom, Festival Europeo de Cine para Televisión, es el único festival de España dedicado a reconocer el cine para televisión europeo. Nació en 2003 con el objetivo de potenciar y dar a conocer la producción audiovisual que se hace en Europa, poniendo especial atención a los largometrajes de ficción televisiva.

El Zoom nació y se presentó como Muestra Europea de Telefilms y Cine con la voluntad de ser un escaparate de los trabajos de ficción televisiva emergente en toda Europa. En 2005 se estrenó como Festival Europeo de Telefilms, siendo el primer festival dedicado a la ficción televisiva que se hacía en España. Desde entonces, se han inscrito decenas de tv-movies llegadas de diferentes puntos de Europa, especialmente de Alemania, que ha sido el país que más representación tiene en el palmarés del Festival.

El festival apuesta por esta disciplina tan singular y única por qué tiene poca presencia en la gran pantalla. El cine para televisión tiene poca difusión debido a que una vez que los filmes se emiten por antena, tienen poco recorrido y raramente se trasladan al cine.

El festival tiene, por tanto, como uno de sus objetivos, el de dar vida y trayectoria en estas producciones audiovisuales, dando a conocer y exhibiéndose a la gran pantalla. El certamen quiere favorecer también el intercambio entre profesionales del mundo audiovisual europeo. Por ello se programan paralelamente una serie de actividades que fomentan las relaciones profesionales. Otro de los objetivos del festival es dinamizar la oferta cultural la comarca del Anoia y convertir su capital, Igualada, en el punto de referencia del audiovisual catalán y europeo.

El Festival Zoom es una iniciativa privada organizada desde el Ateneo Igualadí y cuenta con el patrocinio oficinal de Unnim, con el apoyo de la ICEcat de la Generalitat de Catalunya, el Ayuntamiento de Igualada y el Consejo Comarcal del Anoia y la colaboración de empresas privadas de la ciudad de Igualada.

LOS PREMIOS
El festival, pionero en su categoría, otorga un total de 5.000 € en premios a telefilmes a concurso. El Jurado Oficial, compuesto este año por, Jaume Santacana, Rafa Montesinos, Roger Coma, Carmen Fernández Villalba y Assumpta Serna, otorga los Premios Zoom al Mejor Telefilm ya la Mejor Miniserie (premio creado la pasada edición) con una dotación económica de 3.500 € y 1.500 € respectivamente. El Jurado Oficial también concede los premios al Mejor Director y Mejor Guión, sin dotación económica.

El Jurado Joven del Zoom, está compuesto por estudiantes de diferentes institutos de Igualada y presidido por un profesional del mundo audiovisual que este año será Sergio Caballero, otorga el premio a la Mejor Telefilm. El Jurado de la Crítica, compuesto por Toni de la Torre, Cipriano Torres, Pepe Colubi y Manuel de Luna, otorga el premio a la Mejor serie española estrenada la temporada 2011-2012, que este año ha recaído en la multipremiada serie “Gran Hotel “.

Además, el certamen también entrega los Premios a la Trayectoria Profesional a dos personalidades del panorama audiovisual ya una productora, este año los premiados son Lluís Homar, Carmen Machi y TV3. El Premio “Tu eres la tele”, que se otorga a un personaje o programa que haya marcado la vida de los espectadores este año recae en la inolvidable concurso “Un, dos, tres … responda otra vez “, creado hace 40 años por Chicho Ibáñez Serrador. Y finalmente el Premio Auguri Sita Murt, a una joven promesa de la interpretación femenina esta 10a edición se le otorgará a Elena Furiase que visitará Igualada para estar en la Gala de premios del sábado 1 de diciembre.

PROGRAMACIÓN OFICIAL ZOOM 2012:
Croacia por primera vez en el festival, Silvia Munt presenta su nuevo telefilme ‘Mentiders’ y Ricard Reguant ha puesto imágenes al reconocido ‘El retaule del flautista’, entre muchas otras producciones estarán presentes en el Zoom 2012

Entre las 37 producciones que han llegado de Francia, Holanda, Alemania y España, la organización ha seleccionado ocho que competirán en la Selección Oficial de la décima edición del festival, cinco son de producción española, una croata y tres alemanas.

Croacia se presenta por primera vez en Zoom y lo hace con una película inquietante, titulada ‘Çaça’ (Padre), del multi premiado director Dalibor Matanic. Las dos cintas procedentes de Alemania, una de ellas en coproducción con Austria, son ‘Voices from the past’ (Voces del pasado) y ‘Hannas Entscheidung’ (La decisión de Hanna), impecables producciones que cuentan historias que profundizan en el comportamiento humano. Esto lo hace también, de una manera amable, la nueva tv-movie de Sílvia Munt, ‘Mentiders’, una de las cinco cintas españolas que participan en el festival y que está firmada, como casi todas, por nombres de prestigio en el ‘industria audiovisual. Este es el caso, especialmente, de ‘La conspiración’, en la que dos pesos pesados del cine como el director Pedro Olea y el productor y guionista Elías Querejeta explican los hechos que hicieron desembocaron la Guerra Civil española.

Un nombre imprescindible en la escena musical catalana y española como es Ricard Reguant pone imágenes a la esperada comedia musical ‘El retaule del Flautista’, con Joan Pera, Carles Canut y Gisela. La también actriz Laura Mañá vuelve a acercarnos a una mujer con coraje y, tras revisar la vida de Clara Campoamor, nos acerca a la figura de la escritora gallega Concepción Arenal con ‘Concepción Arenal, la visitadora de prisiones’. La quinta tv-movie ‘Simbad’, de producción española, viene de Galicia y envía mensaje de esperanza de la mano de Antón Dobao.

Este año las tres mini-series a competición son, ‘Olor de Colònia’ de Lluís-Maria Güell mini-serie inspirada en la novela homónima de Silvia Alcántara, ‘Carta a Eva’ la última producción de Agustí Villaronga y finalmente ‘ Rescatando a Sara ‘dirigida por Manuel Ríos.

RE-ZOOM
El Festival Zoom para celebrar los 10 años del certamen ha programado tres de los telefilmes más destacados que han pasado por el festival incluyéndolos en una nueva sección Re-Zoom.

Los tres telefilmes son: ‘Die Hebamme – Auf Leben und Tod (La Matrona)’ de la famosa directora alemana Dagmar Hirtz, que recogió todos los premios del Zoom 2010, ‘La Nourrice’ tres veces premiada en el Festival de Luchon y que se pudo ver el Zoom 2004 y finalmente ‘Tempus Fugit’ de Enric Folch que ha sido el telefilme estatal con más premios obtenidos en el ámbito internacional y que se pudo ver en el Zoom 2004.

ZOOM JOVE
Como cada año el Zoom Festival da cabida también a cortometrajes en la sección Zoom Jove, donde podrán ver siete propuestas diferentes; El verano que fuimos a la playa de Abel Castro, La Culpa de David Victori, Rojo de Jordi Pastor, Un chico raro de Javi Camino, Mi padre es Bjorn Borg de Isabel Rodríguez, El Barco Pirata de Feranando Trullols y Ahora no puedo de Roser Aguilar.

CONVERSES AMB: WEBSÈRIES
Esta sección quiere dar la oportunidad a debatir y hablar a fondo de un tema o un proyecto en particular. Este año el tema a hablar son las webseries, un nuevo soporte que año tras año va tomando más relevancia. Jóvenes productores de Cataluña han apostado por este formato. Conversaremos con realizadores de diferentes Webseries de éxito sobre el proceso de creación, producción, y las nuevas vías de financiación, el crowfunding. Moderado por la periodista igualadina, Marta Berenguer.

ZOOM ESPECIAL
Cada año el Festival Zoom programa una sesión especial donde se pasa un telefilme o serie para Televisión de absoluta primícia, este año la serie elegida es la nueva temporada de “Pop Ràpid” de Marc Crehuet.

ZOOM CLASS Y ZOOM DIDÀCTIC
Las Zoom class irán a cargo de Marc Crehuet y Josep Bernal. Marc Crehuet es el creador, director y guionista de la serie “Pop Ràpid” que dará a conocer todos los detalles de creación y producción de la serie low cost que se pudo ver por TV3. Una serie moderna, punzante y ajustada económicamente a su tiempo.

Por su parte José Bernal hablará de la concepción y el desarrollo de la nueva seré de animación inspirada en los jugadores del primer equipo del Barça Barça Stories.

Como cada año el Zoom quiere acercar a las escuelas ya los más pequeños una producción que destaca por su carácter didáctico y pedagógico, con esta edición la película elegida es “Los cachorros y el código de Marco Polo” de Ser