Aquest dijous 8 de novembre al Parc Audiovisual de Catalunya, de Terrassa, s’ha desenvolupat una nova jornada de treball organitzada per la Barcelona – Catalunya Film Commission (BCFC) amb la col·laboració de la Terrassa Film Office.

En aquesta trobada s’han plantejat temes en torn a la facilitat per rodar a Catalunya, d’interès tant per als municipis membres com per als professionals de l’audiovisual, sobre tot s’ha incidit en les millores que s’estan duent a terme respecte a la tramitació de permisos de rodatge, les possibilitats que ofereix el territori català i les facilitats a disposició dels professionals del sector per rodar-hi, això significa millores substancials com poder rodar per la nit a Barcelona ciutat, situar vehicles sobre les voreres, agilitzar substancialment els dies de tramitació de permisos per rodar a carreteres, platges i altres indrets subjectes a les disposicions de diferents administracions de l’estat, i que actualment triguen en torn de 30 dies.

Tenint en compte que a Catalunya el passat any 2011 s’han dut a terme un plegat de 2300 rodatges, amb distancia diferencial de la resta de l’estat, doncs la mes propera es Andalusia amb un total de 1073 rodatges al mateix any. Els diferents professionals del sector, sobre tot gestors de producció i localitzadors, que  també han presentat una proposta de agrupació en un Col.legi de Localitzadors de Catalunya, han exposat les dificultats que es troben, a l’hora de tramitar permisos en camins, carreteres, i similars, que fa inviable molts cops la consecució del rodatge i que els decanta a dur-ho a terme en altres províncies.

Atenent les inquietuds expressades en aquest acte, ha estat el Senyor Joan Aregio per part del Servei Català de Trànsit, gràcies a les converses iniciades per la Terrassa Film Office i un grup de professionals, com en David Sànchez i en Toni Duch, aixi com el Senyor Jordi Pesudo representant de la Subdirecció general de Costes i Acció Territorial, que ens ha informat dels avenços en la agilització de la tramitació dels permisos de costes, i la presència d’Amadeu Aguado, Regidor de presidència, cultura i comunicació de l’Ajuntament de Terrassa, i del Senyor Gorka Knörr director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, (abans ICAA).

Finalment la representació d’altres municipis que s’han adherit a la Film Comission, com els ajuntaments de Begur, Castelldefels, El Prat, Girona, L’Hospitalet, Olot, Sabadell, Sort i Tarragona, a on es disposa de personal directament implicat en la gestió d’aquests permisos, cosa que agilitzara la tramitació per poder dur a termini qualsevol tipus de rodatge.

Actualment la xarxa de la Barcelona/Catalunya Film Commission, el servei de l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya) que promociona i facilita els rodatges a Catalunya, ja compta amb més de 170 membres de les quatre províncies catalanes que posen els seus espais a disposició de les produccions audiovisuals i faciliten els tràmits de gestió dels permisos de rodatge a les seves localitats.