El món fantàstic del Cazafantasmas John Sinclair i tot un cosmos habitat per cowboys, pirates i batalles èpiques serà present a la 48a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a través d’una exposició de l’obra de l’il·lustrador Vicente B. Ballestar (1929-2014).

L’artista barceloní, un dels creadors dels gèneres dark pulp i realistic supernatural, posseïa un estil caracteritzat pel moviment dinàmic, els clarobscurs, les expressions facials i les ambientacions en escenaris de perill i misteri. Són il·lustracions dramàtiques i teatrals d’herois que transporten l’espectador directament al món de l’imaginari.

Vicente Ballestar va assolir la fama amb les portades del Cazafantasmas John Sinclair, el western G. F. Unger i el món del Profesor Zamorra, revistes pulp de les dècades dels 70, 80 i 90. “Sempre intentaré dotar les il·lustracions de novel·la pulp d’un sentit artístic”, explicava. Les imatges de l’artista combinen la quotidianitat de l’època amb un món sobrenatural d’éssers humans, monstres i màquines.

Sitges 2015 exposarà al voltant de 45 obres de Ballestar al Palau de Maricel, que es podran visitar entre el 9 i el 18 d’octubre, durant els dies del Festival. El Palau de Maricel es va incorporar al mapa d’espais del Festival fa dos anys acollint algunes de les exposicions que omplen les activitats paral·leles del certamen. El 2013 va mostrar els cartells de les primeres 45 edicions del Festival i l’any passat va presentar dues mostres: una amb serigrafies de diferents artistes sobre Tetsuo i l’altra amb il·lustracions fantàstiques de Carles Ganya.