HEm passat ja dos articles a l’entorn del finançament de les indústries creatives, entre les quals logicament es comptabilitza l’audiovisual.
En la darrera intervenció en el marc del BizBarcelona que hem comentat en anteriors articles caldria parlar de “business angels” i d’iniciatives de capital risc…

En un cas i altre entren al capital de l’empresa. En el primer cas acostuma a ser un “acompanyament senior” i pot mantenir-se a la societat mentre que en el segon és una intervenció provisòria.

Es presenten diferents plataformes que permeten invertir en startups
El Problema d emprenedors amb inversions petites es que no ho agafen els grans inversors perquè s’els escapa i a la vegada no acaben de trobar el camí per arribar als “business angels” Per a l inversor li porta massa temps conèixer startups i agraeix que algunes empreses fessin una primera criba. Es parla de diverses empreses que faciliten aquesta trobada.
Les empreses tenen eines de gran simplicitat, que validen els programes,

Per últim,l es presenta la plataforma “Thecrowdangel”: Podria definir-se com una formula mixta que fomenta els “Startups”.El concepte suposa una evolució del tradicional “business angel” al “crowdangel” on es reparteixen la inversió. De fet seria una “sindicacíó de la inversió”.

Ells, des de crowdangel fan l’assesorament, la gent vota pels projectes i s’escullen els millors… El seu promotor és Ramon Saltor i resulta d’especial interés per a nosaltres al estar ubicat a Catalunya.